Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
mijn reis naar verder

Description

Om mijn astma onder controle te krijgen en te houden ben ik begonnen met hardlopen. Betere conditie en vooral niet te veel groeien waren mijn drijfveren. Dit was het begin van mijn loopgekte. Nu is het doel van de komende anderhalf jaar; trainen voor de marathon van Amsterdam in 2016


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

In Vivo

In Vivo, de titel van deze blog betekent het nieuwe begin. En dat is precies wat 6 jaar geleden is gestart. Al sinds jong heb ik astma en maakte ik de stomste fout ever door te gaan roken. Door het overlijden van mijn moeder heb ik besloten dat het roer om moest. Ik ben gestopt met roken en in eerste instantie omdat ik niet wilde groeien ben ik gaan hardlopen. Nou ja hardlopen.......samen met Evy ging ik bijna dood de eerste minuut en had ik eigenlijk meer dan 2 minuten nodig om op adem te komen. Maar ik zette door. Zo ook met het eten, ook daarmee zette ik door en langzaamaan groeide ik toch. Tot in totaal 20 kilo en een 5 kilometer wedstrijd. Die liep ik in 36 minuten en 43 seconden. 

Mijn astma speelde ook een rol. Ik moest en moet heel langzaam opwarmen. Zodra ik te snel van start ga slaan mijn longen dicht en ga ik piepgeluiden maken. Als ik langzaam start en goed opwarm kan ik wel lang doorgaan. Doordat door het lopen mijn conditie enorm vooruitging, kreeg ik meer energie. Ik was minder lucht. Ik had meer adem en had minder medicatie nodig. Allemaal pluspunten. Vervolgens moest ik natuurlijk ook die 20 kilo weer kwijt die ik mezelf had toegestaan om te groeien. Dat lukte, maar ik was ondertussen het hardlopen wel wat zat en belandde in de sportschool. Ik ging serieus aan krachttraining doen en minder aan het hardlopen. 

Toch blijft het kriebelen en haalde ik altijd heel veel voldoening in verder lopen. Lees ik alles van mensen die ver lopen. Ultra's, marathons dat zijn de interessante dingen. De vraag bleef spoken of ik met mijn astma ook dat soort afstanden kan lopen? Waarom niet? Misschien langzamer dan zonder astma, misschien voorzichtiger, maar het gaat tenslotte niet om de snelheid maar om de lengte. Dus waarom niet?

En dus.............heb ik besloten om te trainen voor de marathon van Amsterdam in 2016. Dat is ergens in oktober, dus heb ik nu nog anderhalf jaar om daar naar toe te werken. Ik heb een schema via de app van Evy en gisteren afgetrapt met de nike womansrun in Amsterdam. De volgende is de laan van meerdervoortloop in november, 10 km. Dan de CPC in maart, 21 km. 

Ik ga met deze blog een soort van hardloopdagboek, of misschien beter, een weekboek bijhouden. Om zo zelf terug te lezen hoe het verder gaat, maar ook om mensen met astma kunnen zien dat het kan en dat het zelf goed is, van levensbelang misschien wel om conditie op peil te houden/te verbeteren. 


Posted: 19:53, 17/5/2015
Add Comment

Hosting door HQ ICT Systeembeheer