Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Alles over wonen - renovatie - bouw - decoratie - tuin

Woning leegmaken: Zelf doen of professional inhuren?

13:57, 27/7/2015 .. 0 comments .. Link

Vaak komen mensen in situaties terecht waarbij ze een woning leeg moeten maken. Ook wel een woningontruiming genoemd. In veel gevallen zijn het nabestaanden die het huis van hun ouder(s) moeten leeghalen, omdat ze zijn overleden of naar een kleine woning gaan. De vraag is dan altijd wie gaat wat en wanneer doen. Deze klus is vaak ingrijpend, zwaar en tijdrovend. Dus het is niet de altijd de gemakkelijkste klus. Zeker als je ook eigenlijk over emotionele waarde aan hecht. Voor sommige mensen is het zelfs zo dat het haast niet te doen is, omdat het huis en alles wat erin staat te emonioneel geladen is. Wat je dan kunt doen is een woningontruimings-bedrijf inhuren. Deze bedrijven kunnen je op een professionele wijze helpen bij het leegmaken van de woning. Zeker als ook de vloerbekleding eruit gehaald moet worden e.d. dan is verstandig om met een dergelijk partij in zee te gaan.

Andere redenenen zijn. Is de woning die opgeleverd moet worden een huurwoning? Wacht dan niet te lang, want dan moet er weer huur betaald worden. Vaak kun je van het bedrag dat je huur betaald ook de ontruimer betalen. Dus handel in dat geval snel. Uiteraard haal je alle spullen uit huis die je zelf of broers of zussen kunnen gebruiken. Overige spullen probeert men vaak via marktplaats te slijten. Dit raad ik af. Enerzijds moet je steeds naar de woning als er weer iemand komt kijken en loopt de huur door en anderzijds kun je vaak ook een leuke deal met de woningontruimer maken. Er zijn woningontruiming, zoals woningontruiming limburg die een compensatie geven voor goede spullen, maar denk niet dat ze je voor gedateerde meubels die niemand meer wil iets geven. Meestal is het zo de spullen die jezelf niet meer wil of andere familieleden hebben vaak weinig waarde.

Let wel op met wie je in zee gaat. Bekijk de websites goed en laat je goed voorlichten. Neem geen marktplaats ontruimer. Dit zijn vaak mensen die graag woningen leeghalen, maar vaak ook particulieren zijn. De ontruimers die gratis komen bezichtigen en ook een gratis en vrijblijvende offerte ageven zouden de voorkeur moeten krijgen. Neem die waar je het meeste vertrouwen in hebt. Je kunt er ook meerdere laten komen om een goede prijs op te laten maken.Renovatie van de trap

12:54, 26/5/2015 .. 0 comments .. Link

Veel mensen hebben hier nog nooit van gehoord? Traprenovatie is namelijk een relatief begrip. Het betekent eigenlijk niets anders dan een bestaande (houten) trap te renoveren. Hoe dit gebeurt kan op verschillende manieren, maar op vandaag de dag bedoelt men niet de trap schuren en bijwerken, maar het plaatsen van nieuwe traptredes over de oude. Deze nieuwe traptredes zijn een stuk dunner dan de bestaande traptredes. Deze nieuwe traptredes zijn meestal gemaakt van eiken hout of HPL (High Pressure Laminate) een soort laminaat. Ze worden door een timmerman ter plekke op maat gemaakt en gemonteerd. Vaak worden er ook stootborden geplaatst en de trapboom bekleed. De traptredes kunnen in bijna elke kleur geleverd worden. Je kunt deze ook zelf monteren, maar dit is lastig en tricky. Je verzaagt je snel en dat kost je direct weer een traprede en deze zijn niet altijd goedkoop. Vaak is het beter om een vakman in te huren. Het is wel duurder, maar je resultaat is ook stukken beter. Maar daarover later meer in het hoofdstuk traprenovatie zelf doen.

Wat is beter HPL of eikenhouten traptredes

Wat het beste is is moeilijk te zeggen. Je zult zelf een keuze moet maken, want beide materialen hebben hun eigen eigenschappen met hun eigen voor- en nadelen. Om een keuze te maken moet je in ieder geval weten wat het verschil is tussen de materialen en wat de voor- een nadelen zijn. Eigenlijk kan dat relatief gemakkelijk uitgelegd worden. HPL bestaat meestal uit MDF met een buitenlaag van melamine. Deze melamine laag is krasvrij en erg hard. Het voordeel is dat het langdurig meegaat, maar dan moet de kwaliteit wel goed zijn. Op termijn zullen er toch gladde stukken op komen, door het vele gebruik. Maar ook krassen zijn mogelijk. Zo komt het ook vaker voor dat er stukken uitbreken als er een zwaar object op valt. Meestal door de punt of een anders scherp deel van het object. Het is niet alleen lelijk, maar nu kan er ook vocht bij het MDF komen, waardoor dit kan uitzetten. Daarnaast is het zo dat HPL sowieso gezaagd wordt en dat er eigenlijk altijd vocht bij het MDF kan komen aan de buitenzijden. Het wordt soms ook afgekit, maar dat is toch niet altijd een garantie dat er niets bij kan komen. Water kan overal tussen komen. HPL gaat wel lang mee en het is ook afhankelijk hoe intensief het gebruikt wordt, maar als ze versleten of kapot zijn moet je toch tredes vernieuwen. Een ander nadeel is dat over 10 jaar maar vaak al over enkele jaren dezelfde traptredes niet meer verkrijgbaar zijn. Het is dan ook aan te raden om enkele traptredes extra te kopen. De meeste traprenovatie bedrijven zullen dit niet standaard aanbieden, omdat ze dan aangeven dat HPL toch beschadigd kan raken. Het grootste nadeel is dat HPL niet onderhouden of gerepareert kan worden.

Eikenhout is een product dat wel onderhouden kan worden. Het is ook een heel sterk natuurlijk materiaal. Het voordeel van eiken is dat je het kan opschuren en opnieuw kan lakken. Dus mocht de trap aan een onderhoudsbeurt toe zijn dan bel je het traprenovatie bedrijf of de lokale schilder om de trap onder handen te nemen. Je kan ook een nieuwe trede laten plaatsen. Eiken is namelijk eiken. Je zult wel moeten vragen om ongeveer hetzelfde soort eiken te laten plaatsen. Uiteraard kunnen ook in het eiken deukjes komen, doordat er iets zwaars opvalt, maar dat kan ofwel gerepareerd worden of je laat het zo. Waarom zo laten? Eiken is een natuurlijk product en heeft hier en daar ongelijkheden en oneffenheden in de structuur. Door die structuur die je vaak terug ziet komen valt het ook niet op. En hier en daar een deukje of een beschadiging geeft ook aan dat de trap leeft. Vaak is het niet onwenselijk om een deukje in een eiken trap te hebben.

Traprenovatie zelf doen?

Als je zelf je trap wil renoveren is het misschien handig om te weten dat deze klus niet weggelegd is voor iemand met twee linkerhanden. Je hoort het maar al te vaak dat mensen zich verzaagd hebben. Dit kost handen vol geld. Zeker ook omdat je vaak het precieze aantal tredes hebt. Losse tredes zijn overigens vaak veel duurder. Let hiermee op dat je weet wat losse tredes kosten. Je hebt ook verschillende gereedschappen nodig om een trap zelf te kunnen renoveren. Je hebt namelijk een traprevovatie spin nodig. Deze kost ongeveer 30 euro, maar dan moet je ook nog een goede decopeerzaag hebben en andere materialen. Er zijn genoeg doe het zelf pakketen te koop met handleiding. Wil je meer weten over hoe je zelf een traprenoveert zoek dan even op google, want ik wil hier enkel in grote lijnen aangeven wat het betekent.Wonen!

12:37, 26/5/2015 .. 0 comments .. Link

Wonen is iets wat we allemaal doen. Ok! op enkele mensen na die dakloos zijn. Maar zelfs die mensen hebben een accomodatie nodig om te kunnen overnachten. Vaak slapen ze weliswaar buiten, maar dan wel in een omgeving die beschutting en bescherming biedt, zoals onder een brug of zelfs in een doos. Het is niet om hier belachelijk over te doen, maar ik wil aangeven dat wonen voor iedereen belangrijk is en een onderdeel is van ons leven dat niet weg te denken is. Gelukkig is er ook zoiets als een opvang voor daklozen waar ze kunnen overnachten en vaak ook een warme maaltijd krijgen. Het is ook zaak dat we dit probleem met zijn allen aanpakken. Dakloos zijn is iets wat in Nederland weliswaar relatief klein is, maar zeker moeten oplossen met zijn allen. Daarom vind ik dat de antikraak wet eigenlijk weer afgeschaft dient te worden. Althans voor mensen die kraken om te wonen. Niet voor kwaadwillenden hoor. Jammer dat er op vandaag te dag te makkelijk wetgeving wordt verzonnen door politici die eigenlijk voor een groot deel ten goede komt van mensen die in het midden of bovenaan de samenleving staan. Door dit soort wetgeving worden de mensen onderaan de samenleving uitgesloten. Als is het er maar 1 persoon is die geen woning heeft en door het kraken van een langdurig leegstaand pand onderkomen heeft dan zou dat moeten kunnen, maar daarover later meer.

De meesten van ons wonen in een huis, appartement of flat. Een huis heeft meestal een tuin en daar komt ook vaak meer onderhoud bij kijken. Alhoewel er genoeg mensen zijn die niet genoeg doen en een verwaardloosde tuin hebben zijn de meeste mensen toch een nette tuin. Ik moedig mensen ook aan om hun tuin ook goed bij te houden en leuk te maken. Groen is iets wat voor ons, maar ook voor de natuur goed is. We willen toch allemaal in een omgeving wonen waar vogeltjes en andere beestjes leven. Doe dat dan ook! Ook als je buurman de tuin niet bijhoudt. Steekt het anderen aan, want je mensen hebben vaak geen zin om een mooie tuin te maken in een verpauperende omgeving. Tich is het is heel belangrijk voor de leefbaarheid. Probeer het roer om te gooien in je omgeving.

Op vandaag de dag is wonen niet alleen een praktische aangelegenheid, maar zijn we ook bezig met trends. We willen ook in een mooie woning wonen. Vaak in een villa of een andere conventiele woning, maar je ziet ook andere trends, zoals woonboerderijen. Je zou het niet zeggen maar tot de jaren 80 waren boerderijen boerderijen en nu wil iedereen een woonboerderij hebben. Nee dat is misschien een beejte overtrokken, maar dergelijke woningen zijn erg in trek geworden. Je zou denken waarom zegt die dat want dat is toch normaal. Nee nee dat is het niet. In de 60 en 70 jare ruilden mensen vaak een boerderij voor een rijtjeshuis. Een rijtjes huis was immers een huis dat toen modern en onderhoudsvriendelijk was. Vanaf de jaren 90 zijn mensen ook steeds creatiever geworden. Zo zie je ook steeds vaker nieuwe woonvormen. Mensen zijn panden gaan verbouwen die eerder niet bedoeld waren voor bewoning. Denk bijvoobeeld aan een oud klooster, of een fabriek. Je ziet dat mensen maar ook project ontwikkelaars dit soort panden geschikt hebben gemaakt voor bewoning.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Woning leegmaken: Zelf doen of professional inhuren?
Renovatie van de trap
Wonen!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer