Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Woord van de dag

Tijdrit

11:05, 24/7/2010 .. Posted in Woord van de dag .. 0 comments .. Link
De tijdrit is letterlijk een race tegen de klok. Een vast parcours of vaste afstand moet zo snel mogelijk worden afgelegd. Tijdrit is het woord van 24 juli 2010 omdat op deze dag de afsluitende, individuele tijdrit in de Tour de France gereden werd.

 

Er zijn veel afgeleiden van het woord tijdrit: tijdrijder, tijdritparkoers, tijdritfiets, tijdritkampioen, tijdrithelm.

Het regent oude wijven

18:50, 22/7/2010 .. Posted in Spreuk van de dag .. 0 comments .. Link
"Het regent oude wijven" is het Belgische equivalent van het Nederlandse "het regent pijpestelen". In beide gevallen giet het!

Riposteren

18:48, 22/7/2010 .. Posted in Woord van de dag .. 0 comments .. Link
Riposteren is een woord dat vooral in het Vlaams voorkomt. Het betekent (be)antwoorden. Het wordt wel in de wielersport gebruikt: "kan Schleck de aanval van Contador riposteren?"

Mijn muis is op

18:45, 21/7/2010 .. Posted in Spreuk van de dag .. 0 comments .. Link
Een digibiel (zie woord van 21 juli 2010) deed de uitspraak: "maar wat als mijn muis op is?". Hiermee werd een muis bedoeld die aan een laptop zat. De digibiel wilde weten wat er gebeurt als de accu leeg is (en de muis dus op is).

Digibiel

18:43, 21/7/2010 .. Posted in Woord van de dag .. 0 comments .. Link
Een digibiel is iemand die nog minder weet van computers dan een digibeet. Als er een overtreffende trap zou bestaan zou die als volgt zijn: digibiel - digibeet - digibeter - digibest. (zie ook de bijbehorende spreuk van de dag van 21 juli 2010)

Plakbidon

18:39, 20/7/2010 .. Posted in Woord van de dag .. 0 comments .. Link
Plakbidon is een term uit het wielrennen en is letterlijk uit het Frans vertaald. Plakbidon is ironisch bedoeld. Als iemand uit een auto een bidon aan een renner aangeeft en de renner deze iets te lang vast houdt (en dus profiteert van de snelheid van de auto), wordt er gezegd dat hij een plakbidon vast heeft.

Vuvuzela

19:58, 30/6/2010 .. Posted in Woord van de maand .. 0 comments .. Link
Het meest gebruikte woord van juni 2010 is ongetwijfeld vuvuzela. Dit blaasinstrument werd wereldwijd bekend door het WK voetbal dat van 11 juni t/m 11 juli 2010 in Zuid-Afrika werd gehouden. Bekend betekent niet per defenitie geliefd. Veel televisiekijkers klaagden over het zoemende geluid van de vuvuzela en televisiemaatschappijen waren genoodzaakt het stadiongeluid zachter uit te zenden (zie ook het fotoalbum).

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories

Spreuk van de dag
Woord van de dag
Woord van de maand

Recent Entries

Tijdrit
Het regent oude wijven
Riposteren
Mijn muis is op
Digibiel

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer