Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

yepavakantiehuisje

Het lenteseizoen

{ 11:41, 26/3/2010 } { 0 comments } { Link }

De lente is begonnen dus tijd voor een nieuw stukje.

26 maart 2010

Tijd om te kijken of alle plantjes het tot nu toe hebben overleefd en tijd om de voorraadkast bij te vullen zodat het altijd mogelijk is om onverwachts in ons vakantiehuisje te overnachten zonder dat we omkomen van de honger. En dat laatste is behoorlijk goed gelukt.

Hoe het met de planten is moeten we nog even afwachten.

6 april 2010

De magnolia (of tulpenboom) staat al weer mooi in bloei.

 

10-11 april 2010

 Dit weekend staat in het teken van de tuin. Als we er nu voor zorgen dat alles in orde is, dan kunnen we later, als het mooi weer is er lekker van genieten. Het weghalen van het mos en de groene aanslag op de grindtegels valt niet mee.

Gelukkig is er afleiding door de nieuwe tuinset van de buren. Wat moet er nu gebeuren met de oude tuinset?????

Geen probleem, wij hebben namelijk een nog veel oudere tuinset. De oude tuinset van de buren verhuist naar hier en de oude tuinset die hier staat verhuist naar de vuilnisbak.

Dat is toch veel leuker om te doen dan mos en groene aanslag verwijderen.

17-18 april 2010

Uiteindelijk moet het er toch van komen, het mos, vuil en de groene aanslag van de tegels moeten eraf. Een staalborstel schiet niet op en schrobben met bleek vinden we toch een te grote aanslag op het millieu.

Dan maar gewoon de hogedrukreiniger. Daar gaat wel een heleboel tijd en werk inzitten.

Maar........ dan heb je ook wel eer van je werk.

mei(vakantie) 2010

Nadat het vakantiehuisje een week bewoond is geweest, komen we tot de conclusie dat we misschien wat meer bergruimte en wat minder slaapplaatsen nodig hebben. Immers we zijn er meestal met twee en soms met drie man.

Om bergruimte te kunnen maken besluiten we de twee kajuitbedden voor de kinderen te verwijderen en van die kamer een bergkast/kamer/ruimte te maken.

*hier moet nog een foto van de kajuitbedden*

Vooral omdat die kajuitbedden toch eigenlijk al als opslagplaats gebruikt worden

Na het slopen van de bedden was er verrassend veel ruimte in de kamer. Verder bleek hoe kunstig hij vier jaar geleden door de kinderen geschilderd was.

Zoveel kunstzinnigheid is toch een beetje te veel voor een bergkamer. Een paar lagen verf en wat plankje later zijn we heel tevreden over het resultaat.Het winterseizoen

{ 20:29, 28/2/2010 } { 0 comments } { Link }

3 januari 2010

Vandaag zijn we even wezen kijken hoe het vakantiehuisje erbij ligt. Een dikke laag sneeuw maakt het een mooi plaatje.

Met dit weer zal het nog wel een tijdje duren voordat de "winterstop" voorbij is

28 februari 2010

Na een winter die eindeloos leek te duren is het nu dan toch eindelijk zo ver dat we het vakantiehuisje weer bewoonbaar gaan maken.

Het water en de stroom worden weer aangesloten en de schade van de afgelopen winter wordt opgenomen. Al met al valt dat nog best mee, alleen het koffiezetapparaat heeft het begeven omdat iemand (ik dus ) vergeten was om het water in de leidingen van het apparaat te verwijderen. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als oploskoffie, dus nadat de noodzakelijke werkzaamheden waren verricht konden we daar nog even lekker van genieten voordat we weer naar huis vertrokken.

Nu de sneeuw weg is ziet het er nog maar een beetje zielig uit.

 6 maart 2010

Vandaag zijn we met zijn drietjes  naar het huisje geweest er staan een aantal kleine reparaties op het programma. De stortbak van het toilet loopt niet goed vol/leeg en een extra internetpunt in het huisje is ook wel handig.

Dit laatste vooral omdat er ook wel eens andere mensen dan ik achter het internet willen zitten als we in het vakantiehuisje zijn.

Het was er prima uit te houden bij de snorrende kachel.

Aangezien de winter toch nog niet helemaal voorbij was hebben we ook het thermolint rond de waterleiding aangezet om er zeker van te zijn dat de ingebruik genomen waterleiding niet alsnog zal bevriezen.

7 maart 2010

Helaas was het gisteren niet meer gelukt om na de veranderingen de internet verbinding aan de praat te krijgen.

Aangezien onze buurman binnenkort weer zijn intrek in zijn vakantiehuisje neemt en wij samen de internet verbinding delen is het toch wel belangrijk om hem weer aan de gang te krijgen.

Na enig denkwerk komen we tot de conclusie dat waarschijnlijk de internetdraad in de telefoonuitgang van het modem zal zitten in plaats van in de internetuitgang. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn.

Nu staat er niets meer in de weg voor een vakantieseizoen vol met uren internetpret.

12 maart 2010

Een kennis heeft een heleboel skimmia's over en vraagt of wij er misschien interesse in hebben. Dat hebben wij wel. Sikmmia's blijven immers het hele jaar groen en onze vakantie tuin kan wel een beetje groen gebruiken. Bijkomend voordeel is dat er op de plaatsen waar skimmia's staan geen onkruid kan groeien. Dat bespaard ons weer werk.

Het addertje onder het gras is dat we ze zelf uit de grond moeten halen....

Het uithalen en planten was duidelijk teveel werk voor één dag, dus de resterende planten worden netjes opgeborgen tot de volgende keer

14 maart 2010

Tijd om de rest van de skimmia's in de grond te zetten. Omdat er nog steeds kans is op nachtvorst willen we het niet riskeren om ze nog een nacht langer uit de grond te laten.

Maar het resultaat mag er wezen.

Met al dat groen in de tuin is het winterseizoen echt voorbij

En de volgende keer kan de hond maar beter thuis blijven als er met regenweer in de vakantietuin gewerkt moet worden......

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links

Travians
Boerderij

Categories


Recent Entries

Het lenteseizoen
Het winterseizoen

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer