Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

yo iedereen!

Home :: Profile :: Archives :: Friends

Shevchenko speelt niet voor OekraÔne

 

Shevchenko zal waarschijnlijk het duel met ItaliŽ om de EK-kwalificatie moeten missen. Shevchenko heeft geen vliegtuig genomen naar Rome en dreigt dus nu te laat te komen.

De reden dat Shevchenko niet mee is gegaan is omdat hij griep heeft. Toch is het niet helemaal zeker dat hij vanavond niet zal spelen. Als hij zou spelen, zou hij vandaag nog naar ItaliŽ moeten reizen.

ItaliŽ is natuurlijk een oude bekende voor Shevchenko. Hij speelde daar een groot deel van zijn carriŤre, bij AC Milan. 

ten missen. Shevchenko heeft geen vliegtuig genomen naar Rome en dreigt dus nu te laat te komen.

De reden dat Shevchenko niet mee is gegaan is omdat hij griep heeft. Toch is het niet helemaal zeker dat hij vanavond niet zal spelen. Als hij zou spelen, zou hij vandaag nog naar ItaliŽ moeten reizen.

ItaliŽ is natuurlijk een oude bekende voor Shevchenko. Hij speelde daar een groot deel van zijn carriŤre, bij AC Milan. 


Posted on 7/10/2006 at 09:58

Verhaal van een soldaat uit D-day

 

 

 

Toen we het strand met de boten naderden, werden veel van onze mannen ziek van de zenuwen en van de zee, want het water was vrij ruw, het waren korte golven waar we door voeren en we kregen veel buiswater over.
Onze boot was een van de 6 van de A compagnie uit de eerste golf met mannen die de Duitsers zouden verrassen.
Toen we dicht bij het strand kwamen konden we de Duitse obstakels al zien liggen, dit kwam doordat we met laag water aan kwamen zetten.
Ik was een van de scherpschutters en stond onder bevel van luitenant Anderson. We deden wat we konden, zelfs meer dan wat we hadden getraind in Engeland.
We waren geland bij een uitgestrekt strand genaamd Omaha Beach
Daar was echter geen Duitser te bekennen maar toch kregen we al wel gauw de volle laag van de Duitsers, terwijl we tot over onze knieŽn in het water stonden.
We bewogen ons volgen de orders al kruipend en schietend voort.
We zaten alleen wel meteen met een probleem, want we konden de Duitsers niet zien, maar volgens onze orders moesten we wel al kruipende op ze vuren. Ik zag granaten op me af komen uit de richting van een betonnen bunker die de gestalte had van een mammoet omdat ik nog nooit van zulke grote bunkers had gezien Ik probeerde terug te vuren en had op dat moment er geen idee van wat er achter mij in de groep gebeurde.
Voor mij was niet veel te zien behalve een paar Franse huizen ook kwam het water snel op.Veel van mijn mannen waren gesneuveld of uitgeschakeld
En raakte ik zelf ook al snel door mijn munutie heen
Toen werd ik ineens geraakt in een van mijn knokkels. Ik moest dus mijn hand omhoog houden, want we waren nog steeds in het water en het zout zou mijn wond niet goed doen. Het vreemde was dat ik de wonden nauwelijks voelde terwijl ze toch hevig bloedde. Naast me in het water zat Private Henry G die ook geraakt was. hij zei tegen mij: "ze zullen ons achter laten als dode ratten "maar daar dacht ik op dat moment nog helmaal niet aan.
Ik probeerde zo veel mogelijk naar voren te komen ondertussen had ik ook  een ander geweer bij een gesneuvelde soldaat gepakt omdat de mijne er mee was opgehouden, we schoten op wat mij leek iets onbelangrijks
Er was voor mij geen denken aan dat we de Duitsers zouden overwinnen.
Ik nu was namelijk voor de tweede keer geraakt alleen nu door een ō 30 mm
geschut en dat kostte me toen de linkerkant van mijn heup.
Ik ben toen nog goed ver op het strand gekomen, maar velen van mijn maten zijn nooit meer naar huis terug-gekeerd.

Dit verhaal komt van een veteraan die een tijd geleden alles vertelde over wat hij had megemaakt op Jutha beatch.(Jammergenoeg deed hij dat niet in het Nederlands.)


Posted on 7/10/2006 at 09:40
Hosting door HQ ICT Systeembeheer