Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

verslag exploratieweek 1

28/11/2006 - dinsdag 28 november

nog even doorbijten .....

 

vandaag is het afgelopen , de week zit erop.

Nog even onze zuil versieren en onze weblog afprinten en we kunnen de week met een goed gevoel afsluiten.

De stemming in de groep is goed iedereen is nog zeer opgewekt . Als we rondom ons heen kijken kunne we toch hier en daar wat stress bespeuren bij de andere groepen. Als we dit zien dan kunnen we nog maar eens besluiten dat we een goede groep waren en onze teambuilding nodig was om de week goed en ongestrest afsluiten.

 

HOP NAAR DE VOLGENDE EXPLORATIE WEEK

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

27/11/2006 - Maandag 27 november 2006

Hey

 

Vandaag spraken we om half 10 in de school af. We begonnen met het overlopen van de taken. Wat moest er nog aangepast of gedaan worden? Om 11uur hadden we een afspraak met onze lector. Hier kregen we feedback over onze taken. Nadien gingen we weer aan de slag. Marijn en Joleine werkten aan het interview, Samantha zorgde voor de engelse taak en Taïs en Maarten werkten economie en psychologie af. Nu is het 13.36 u en we voeren de laatste afwerkingen uit.

 

tot morgen

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

27/11/2006 - Donderdag 23 november 2006

Hoi,

 

Donderdag spraken we om 11uur in de school af. We begonnen aan ons werk op de gezamelijke computer. De eerste taak die ons te wachten stond was het samenstellen en zoeken van de vragen voor het interview, deze konden we dan om 13uur laten nalezen bij de mentor.

Nadien kwamen we terug naar het EMI, om de taken wat te verdelen en aanpassingen te maken met de tips die we kregen van de mentor. En we begonnen aan de hoofdopdracht van PRV. Taïs en Samantha zochten al woordjes voor Spaans.

 

groeten

De yuppies

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/11/2006 - groepsfotootje

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/11/2006 - vrijdag 24 november

gegroet iedereen,

Vandaag was een zeer bewogen dag!!

Iedereen is zowat uitgeput denk ik , maar de resultaten mogen er wezen.

Vandaag hebben Marijn en Joleine zich bezig gehouden met de hoofdopdracht van PRV tot in de puntjes uit te werken.

We zijn er vandaag ook op uit getrokken.We zijn namelijk gestrart met intervieuws af te nemen op de meir. Ik (samantha) , Taïs en Maarten hebben zich hiervoor ingezet. We hebben ons gericht op drie doelgroepen : de jongeren , de volwassenen en de senioren. Wat we hebben ondervonden was dat sommige mensen geen tijd hadden voor ons. Dit was soms wel wat ontmoedigend MAAR we hebben doorgezet en algauw hadden we alle doelgroepen netjes onderworpen aan onze doordachte vragen.

Joleine en Marijn hebben zich bij onze terugkeer naar het EMI bezig gehouden met het verwerken van de resultaten. Dit hebben ze gedaan door alle antwoorden grondig te bekijken en deze in percentages om te zetten gevolgd door grafieken. Terwijl de dames dit deden hielden ik en Maarten zich bezig met de opdracht voor engels, het maken van een affiche.

Taïs was ondertussen aan het werken aan economie.

Dit alles nam heel wat tijd en geduld in beslag.

We kunnen dus vandaag terug blikken op een heel productieve dag die onze groep weer wat dichter bij elkaar heeft gebracht.

HOP naar de volgende dagen .....

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/11/2006 - interview vakmensen

Hallo iedereen!

Hieronder vind je de vragen voor het interview met vakmensen. Deze vragen hebben we donderdag nog afgewerkt. Samantha gaat dit weekend een interview afnemen met een dokter, zo hopen we de kennis van dokters te weten te komen over de antibioticacampagnes

 

INTERVIEW VAKMENSEN

 

Vragen voor de bevriende arts:

 

 

1. Hoe wordt u voorgelicht/aangespoord tot een beter en gezonder voorschrijfgedrag i.v.m. antibiotica?

 

2. Hoe was uw eerste reactie op deze campagne? (campagne tonen).  Staat u er zelf ook achter?

 

3. Was het een moeilijke zaak om het nieuwe antibioticagebruik te integreren?

Wat waren de reacties van de patiënten?  Waren er patiënten die het er moeilijk mee hadden?

 

4. Was het een proces van lange duur?

 

5.. Had u al eerdere ervaringen met één van uw patiënten die een teveel aan antibiotica gebruikte en dus nu resistentie heeft?

 

6. Denkt u dat de campagne effect heeft gehad?    Positief of negatief?

 

7. Heeft u zelf feedback gehad over het resultaat van de campagne?

 

8. Vond u dat er genoeg en duidelijke informatie gegeven werd aan het groot publiek?  Duidelijke en makkelijk te begrijpen folders met correcte informatie?

Gaf u deze informatie ook zelf aan de mensen of wachtte u tot ze er zelf naar vroegen?

 

9. Gisteren, donderdag 23/11/2006, raakte in het nieuw bekend dat het antibioticagebruik niet gedaald is. De dokters schrijven er wel minder voor, maar als ze antibiotica voorschrijven dan is het een zwaardere soort. Schrikt u hiervan of had u het wel verwacht?

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/11/2006 - interview Meir

Zo, onze vragen voor het interview op de Meir zijn klaar. Deze namiddag kunnen we de mensen gaan ondervragen. Hieronder vind je de vragen, je mag ze zelf altijd eens beantwoorden dan weet je zelf ook eens je kennis ivm antibiotica. Veel plezier!

 

Interview op Meir     vrijdag  24/11/2006

 

Mevrouw, Mijnheer,

 

Wij doen een enquête over antibioticagebruik. Mogen wij u enkele vragen stellen?
Al de antwoorden vatten we nadien samen en gebruiken we om conclusies uit te trekken voor ons groepswerk in de Plantijnhogeschool.

 

0 man

0 vrouw

 

0 jonger dan 18

0 volwassenen

0 senioren

 

*Kunnen antibiotica infecties voorkomen ?
Denkt u dat antibiotica helpt tegen griep, oorontsteking?

 

*Vraagt u uw arts zelf om antibiotica?
Indien ja, probeerde uw arts u ervan te overtuigen dat antibiotica niet noodzakelijk is bij griep enz?

 

*Neemt u telkens de hele doos/fles antibiotica uit? Of begint u soms zelf terug opnieuw met restjes aan een antibioticakuur?

 

*Wat zijn volgens u de gevolgen van overconsumptie van antibiotica?

 

 *Wat is antibioticaresistentie ?

 

*Hebt u de laatste jaren veel campagnes gehoord of gezien over het antibioticagebruik in België? Denkt u dat ze effect hebben gehad?

 

 

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/11/2006 - Inleiding : stap 1 hoofdopdracht PRV

 

PRV hoofdopdracht:

Op welke wijze worden wij gesensibiliseerd tot een gezonder antibioticagebruik?

Antibioticum betekent letterlijk: tegen het leven. Antibiotica zijn chemische stoffen die worden uitgescheiden door micro-organismen om concurrerende micro-organismen te doden of hun groei te beletten door een of ander levensbelangrijk proces specifiek te blokkeren.

Om de werking van antibiotica voor de toekomst veilig te stellen, moeten we ze minder frequent en beter gebruiken. Dit is de verantwoordelijkheid van iedereen zowel van de arts als van de patiënt.

In de natuur hebben bacteriën allerlei mechanismen of ‘trucs’ ontwikkeld om zich te wapenen tegen de natuurlijke antibiotica die door hun concurrenten worden afgescheiden. De bacteriën worden met andere woorden resistent of immuun tegen de natuurlijke antibiotica. Dit is gewoon een toepassing van de natuurwet van de ‘survival of the fittest ’.

Ons thema handelt over de resistentie die toeneemt door het overmatige gebruik van antibiotica in ons lichaam. Ons doel is door middel van vraagstelling te weten te komen of mensen al dan niet voldoende kennis hebben betreffende dit thema. Zijn ze wel op de hoogte van de gevolgen en gevaren van overdadig antibioticagebruik? We hebben ons vooral laten inspireren door de campagnes van 2000 tot nu, die uitgegeven werd door de gezondheidsdienst van de federale overheid en BAPCOC en de actuele resultaten die daarop volgden. De campagnes werden op touw gezet door minister Rudy Demotte en dienden systematisch in de media te komen zodat de aandacht op het thema gevestigd zou blijven.

Opmerkelijk is dat deze campagne niet draait rond één specifieke doelgroep, namelijk de gemiddelde Belg, maar ook deskundigen op gebied van gezondheid. Zij worden op verschillende wijzen gesensibiliseerd. De geneesheren, apothekers en dergelijke werden geïnformeerd door rondzendbrieven van de federale overheid en bijscholingen. De gemiddelde Belg werd op de hoogte gebracht door middel van folders, tv-spots, posters en door de confrontatie met de arts.

Hieruit kunnen we concluderen dat het een grootschalige actie was. Uit studies die werden gemaakt van de Universiteit van Antwerpen en volgens het magazine Eos zijn de verbruikscijfers betreffende antibioticagebruik niet fors gedaald. Volgens de Universiteit Antwerpen is het antibioticagebruik wel gedaald maar er worden zwaardere antibiotica voorgeschreven. Toch is het echter zo dat België in vergelijking met andere landen slecht scoorde, 2de plaats maar op deze moment staat het op de 6de plaats. Dit is een mooi resultaat dat te danken is aan de voorlichtingscampagnes.

 

 

Bron: www.red-antibiotica.org

Bron: antibiotica minder vaak en beter gebruiken

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/11/2006 - Woensdag 22 november 2006

 

's Ochtends moesten we in de campus Jacob aanwezig zijn.
Daar hebben we ons groepje leren kennen. We kregen daar een ppt presentatie over hoe de komende week ging verlopen. Al snel kregen we de opdracht om een groepsnaam en slogan te bedenken. Hierna zijn we erin gevlogen, we bedachten de naam 'Yuppies'. Onze slogan luidt als volgt: 'If you feel ill, take a Yuppie pill', dit houd verband met onze campagne ivm antibiotica. In de namiddag namen we deel aan een teambuildingsdag. We moesten verschillende punten zoeken in antwerpen en er vragen oplossen, mits de juiste oplossing kregen we een puzzelstukje. Als alle opdrachten vervuld waren moesten we terug naar Campus Meistraat. Hier was de laatste opdracht, de verzamelde puzzelstukjes moesten we omvormen tot een vierkant. Het puzzelen zelf was voor ons de moeilijkste opdrachte, we deden er echt lang over en de zenuwen namen steeds meer toe. Uiteindelijk waren we er als eerste in geslaagd om alle opdrachten tot een goed einde te brengen en zijn de filmtickets van ons!!!  Een goed begin van de week... 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/11/2006 - Taakverdeling

 

Joleine :     opdracht nederlands: verwerking interview

                 verwerking geinverviewde doelgroepen

Marijn:      opdracht Frans: campagnes zoeken + woordenlijsten

Maarten:   opdracht sociologie

Taïs:          opdracht psychologie: groepsdynamica

                 opdracht Spaans verder afwerken

Samantha: opdracht Nederlands: interview met betrokken persoon

                 opdracht Engels: verwerken van de campagne in photoschop

 

Opdracht economie gaat uitgewerkt worden door de hele groep.

Aankleden van het moodboard ook met medewerking van de hele groep.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Dit is de weblog van Samantha, Marijn, Taïs, Maarten, Joleine

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer