Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Suzanne in Thailand

Home - Profile - Archives - Friends

8 mei

Posted on 8/5/2006 at 14:24 - 2 Comments - Post Comment - Link

Om 12:00 pm was ik op het vliegveld, keurig op tijd. Daar heb ik me op de wachtlijst gezet en moest toen nog zeker twee uur wachten voor ik wist of ik kon vliegen of niet. Ik kon de tijd makkelijk doden, ik ontmoete een aardige jongen uit Hongkong bij d BK (die overgens joods bleek te zijn) en buiten heb ik staan roken en kletsen met een Nederlander die Boedistisch geworden is. Om 5 min voor dat het loket dicht ging stonden een Thais meisje en ik vol spanning te wachten of er nog mensen zouden inchecken. Er waren nog precies twee stoelen vrij! Ineens zei de man achter t loket dat we door konden lopen, we konden vliegen!

Om 09:00 am kwam ik aan op Schiphol. Niemand thuis wist nog dat ik eraan kwam omdat ik op het allerlaatste moment in het vliegtuig kon stappen, dus er stond ook niemand op mij te wachten. Ik besloot de trein te pakken en ze thuis te verrassen. En dat lukte aardig :-) 

Het is erg wennen om weer in Nederland te zijn. Iedere keer op het toilet grijp ik mis naar de emmer water om door te trekken en ik heb het koud hier brrrrrrr. Ik mis Thailand en moet nog steeds aan het idee wennen dat ik daar niet meer ben.


3 mei

Posted on 3/5/2006 at 16:31 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het leven hier is 'kalmpjes an'. Overdag is het snikheet en blijf ik zoveel mogelijk in d schaduw. s'Avonds gaat ons internationale team naar het cafe (Alon uit Israel, Mark uit Engeland, Patriq uit Italie en ik) We spelen pool en drinken bier.

Hier in Kanchanaburi barst het wederom van d muggen, mijn benen zien er uit als aardbeien! Ze zullen me nog missen als ik weer weg ben.

Ik heb contact met de Tigertempel gehad en ze hebben graag dat vrijwilligers minimaal 3 mnd blijven zodat de tijgers aan j kunnen wennen. En die tijd heb ik niet meer want..... ik kom naar huis!  Het is namelijk hard gegaan met d financien en ik wil nog wat overhouden om een aantal keer naar Israel te kunnen reizen. Ik heb een vlucht gereserveerd op de 17e, maar sta op de wachtlijst om eerder te vliegen.

Morgen ga ik naar Bangkok om nog wat laatste aankopen te doen en nog wat dingen te bekijken. Ik zit dan ook wat dichter bij het reisbureau dus ik hoop dat d communicatie dan wat soepeler verloopt. Ik krijg met moeite iemand over d telefoon te spreken, ze nemen simpelweg niet op of hangen gewoon op! Wat is dit toch een vreemd land, maar ik zal het erg missen...

    

 


28 april

Posted on 28/4/2006 at 07:15 - 0 Comments - Post Comment - Link

De dag dat Haim terug naar huis ging was een trieste dag. We deden beide ons best om elkaar op te vrolijken maar dat is lastig als j er allebei tegenop ziet om afscheid te nemen. Hij moet terug voor zijn werk. Twee uur voor zijn vlucht riep hij ineens dat hij ging proberen om zijn vlucht uit te stellen! Het was zondag dus alles was dicht hier, maar niet in Israel. Na een telefoongesprek in Hebru met zijn reisbureau draaide hij zich om en op zijn gezicht was d teleurstelling duidelijk te zien. Ik was ook teleurgesteld natuurlijk maar hielt me groot. Hij liet me nog zo'n 5 minuten in d waan en vertelde toen dat hij nog 3 dagen langer bleef! Ik was zo blij! Dit is nu al d derde keer dat hij zijn vlucht uitstelt om langer bij mij te zijn.

We hebben nog drie heerlijke dagen gehad samen, maar gisteravond is hij echt op het vliegtuig naar huis gestapt. Ik was erg van slag en deed wat ieder verdrietig meisje zou doen, ik zocht troost in d bluesbar in d Kao San road. Daar werd ik dronken aan d bar en heb mijn verhaal aan iedere barman verteld.

De volgende dag (vandaag) ben ik naar Kanchanaburi terug gegaan om in d Tigertempel te werken. Yep, mijn man heeft me verlaten en ik ga het klooster in :-) Ik heb ingecheckt in een schattig guesthouse waar ik een bungalow op het water heb met een bruggetje. Ik had al snel leuk contact met drie Israeliers die ook in hetzelfde guesthouse verblijven. Vandaag is een rustdag, morgen ga ik contact met d tempel zoeken en dan zien w of ze me willen hebben daar.

Ik mis Haim wel verschrikkelijk en ik zal er weer aan moeten wennen om alleen te reizen.


22 april

Posted on 22/4/2006 at 07:25 - 0 Comments - Post Comment - Link

We zijn al een aantal dagen in Bangkok nou en zijn echte hangjongeren geworden :-) Er is hier een enorm warenhuis waar z alles hebben wat j maar kan bedenken, de MBK. We gaan er heen met d skytrain zodra w wakker zijn. We eten er elke dag wat anders: Chinees, Japans, Frans, Israelisch of Thai. Ook kun j er j nagels laten doen, naar d kapper, bowlen of naar d film. Ik heb er fantastisch leuke kleding gekocht, een french manicure gedaan en mijn haar knalrood laten verfen Er is ook een enorme afdeling met alleen maar telefoons en d laatste technische snufjes (Haim's favoriete plek, hij kan in Startrek spelen met al z'n gadjets) Er zijn soms zelfs markets in het warenhuis zelf! We lopen er nu al 3 dagen rond en hebben nog steeds niet alles gezien. Maar w hebben ons voorgenomen dat w er vandaag niet heen gaan.....

Haim en ik zijn verschrikkelijk verliefd en onafscheidelijk sinds w elkaar ontmoet hebben. Maar het onvermijdelijke afscheid komt nu wel erg dichtbij. Hij moet terug naar Israel voor zijn werk, snik snik. Maar ik ben van plan om hem op te zoeken in Israel na Thailand. 


16 april

Posted on 16/4/2006 at 07:09 - 0 Comments - Post Comment - Link

Na meer dan een maand heb ik dan eindelijk Koh Tao verlaten. Het was een dubbel gevoel om definitief weg te gaan, het is zo lang j thuis en dan ga j het onbekende weer tegemoet. Het eiland zal altijd een plekje in mijn hart hebben.

Op Koh Samui verzamelden honderden Joodse mensen om Passover te vieren. Het is een feestdag waarbij z dankbaar zijn voor j alles wat God hen schenkt. We kregen allerlei verschillende dingen te eten zoals aardappel, groenten en matse (ze mogen namelijk 8 dagen geen deegwaren eten die rijzen) We zaten aan een tafel met twee pas getrouwde stelletjes die om d beurt mij uitlegde wat er gezegd werd. De rabi sprak iedereen toe en d mannen zongen een gebed. Haim kreeg een keppeltje om te dragen. De mensen waren zo aardig en er hing een eensgezinde sfeer. Daarna zijn w wat gaan drinken met d twee stelletjes.

De volgende morgen was het nieuwjaar voor d Thai. Het is het grootste watergevecht dat ik ooit gezien heb! Iedereen, jong & oud, heeft een waterpistool of fles met water en d straat staat al gauw blank. Er rijden pick-ups door d straat vol feestende mensen met water en talkpoeder en de brandweer doet vrolijk mee. We hebben gelijk twee waterpistolen gekocht en ons in het watergevecht gestort. En het was zo leuk! 

Die avond zijn w naar Koh Phangan gegaan voor d Fullmoon- party. In eerste instantie werden w er niet enthousiast van, het leek op een volgepakt strand met allerlei verschillende muziek. Maar toen w eenmaal een plekje vonden met leuke mensen en goeie muziek, waren w niet te stoppen. We hebben d hele nacht gedansd op het strand, SUPER!


7 april

Posted on 7/4/2006 at 07:42 - 1 Comments - Post Comment - Link

Het leven hier is zo fantastisch! Overdag werk ik in d Animal Clinic of lig aan het strand. Elke avond een massage voor het eten (of een manicure) en 'savonds feesten op het strand, naar d stamkroeg en kijken naar d sterrenhemel. Ik leef als een koningin!

Ik heb hier ook een leuke jongen ontmoet uit Israel waar ik nu al een paar dagen mee optrek. Hij heet Haim (zeg: Gaim) en is 26 jaar. We gaan binnekort samen naar een ander eiland om een Joodse feestedag te vieren. Daarna gaan we naar d Fullmoon- Party dat het grootste strandfeest ter wereld is.

Ik heb mijn eerste slang in het wild gezien! Het was denk ik een Phyton of Boa. We reden op d motor op een zandweggetje toen hij overstak. Spannend he?!!!!!


2 april

Posted on 2/4/2006 at 05:36 - 1 Comments - Post Comment - Link

Ik ben eergister geslaagd voor de Open Water Cource, ik ben een duiker! Het is onvoorstelbaar hoe snel j dit kunt leren. In het begin tombelde ik stuurloos rond onder water en na een paar lessen krijg j boyency steeds meer controle en dan kun j sturen. Ik kan nu over d bodem blijven zwemmen en over koraal zweven en daarna weer dalen. Het is net of j tussen prachtig versierde bergen loopt en er overheen vliegt wanneer j maar wilt! We hebben allerlei noodmaatregelen geoefend zoals geen lucht meer hebben, vast komen te zitten, compression sickness wat te doen als er iets met j buddy is etc. en ook hoe j d uitrusting klaarmaakt en opbergd. Het was soms wel moeilijk om alles in het Engels te leren en om d Thaise instructeur te begrijpen. Ik had een kleine groep, Steve uit Engeland, ik en Vimon d instructeur, en dat is een voordeel natuurlijk. Maar ik denk dat ik iets langer moest studeren in het instructieboek dan Steve voor ik alles begreep. Ik ben zo trots dat ik het gehaald heb :-)   


27 maart

Posted on 27/3/2006 at 15:02 - 0 Comments - Post Comment - Link

Voor iedereen die t nog niet wist:

                                                  

 

                                                  Fanny & Aart gaan trouwen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

Te gek nieuws he? Ik ben heel blij voor ze......en dat ik getuige mag zijn met Lodewijk :-)

 

Vandaag ben ik met een Canadees die voor dierenarts studeert, meegegaan naar d Animal Clinic. Het is d enige dierenartsclinic op het eiland en er werken alleen maar buitenlanders. Ze zijn pas vorig jaar geopend en krijgen alles van paard tot hond tot vogels. Het was geen drukke dag vandaag, maar ik heb mezelf nuttig gemaakt. Er was een pup met een abces, wat vaccinaties en een hond onder d teken. Het voelde een beetje alsof ik weer thuis was :-)

 


26 maart

Posted on 26/3/2006 at 08:46 - 0 Comments - Post Comment - Link

Gisteren heb ik voor het eerst gedoken!!! Ik was een beetje nerveus, het blijft bizar dat j onder water ademt en ik wil geen haaien meer ontmoeten. Maar het viel zo mee!! Eerst legde d instructeur uit hoe d scuba-uitrusting werkt en hoe j zout water uit j bril krijgt als j onder water bent. Daarna gingen w het oefenen in d zee. De riem met lood en d flessen zijn loodzwaar op het land, ik was blij toen w in zee waren! Mijn eerste ademteug was heel vreemd, maar als j maar rustig en regelmatig blijft ademen is het ok. En toen ik mijn bril leeg kon maken, mijn oren kon klaren en met het opblaasvest om kon gaan, gingen we een eindje zwemmen over d bodem.  Het was leuker dan snorkellen omdat j veel dichterbij d vissen en t koraal komt. Het is alleen erg moeilijk om op d bodem te blijven en ook om onder water te zwemmen met d uitrusting. Ik steeg vaak op en d instructeur hielt me vast als een ballon :-) Na een tijdje vergat ik dat ik onder water was, tot ik naar boven keek en t wateroppervlak zag, zo maf!!! Ik ga nu absoluut de PADI Open Water Course doen. 

Daarna ben ik gaan snorkellen in een rustige baai aan d andere kant van het eiland. Daar waren meer vissen omdat er minder toeristen zijn. Het was niet makkelijk om er te komen, slechte wegen die vaak steil waren, soms leek het wel op een trekking. Maar het was t waard!

De Thaise vriendin van d eigenaar van d bar waar ik vaak kom, leert me Thais koken. Elke avond doen w een gerecht. Gisteren hebben w Pad Thai gemaakt en d dag daarvoor Chicken with cashuwnuts. Ze kan nauwelijks Engels, maar laat me ruiken aan alle ingredienten zodat ik weet wat t is. Ik schrijf alles op zodat ik t thuis kan oefenen en voor jullie kan maken.


24 maart

Posted on 24/3/2006 at 09:19 - 1 Comments - Post Comment - Link

Gisteren ben ik naar een strandfeest geweest met Ritch uit Londen. Er brandde fakels in d zee en er waren mensen aan het spelen met vuur (jongleren en zwaaien met brandende stokken, touwen en ballen) Er waren zowel Thais als falang op het feest en ik heb leuke mensen ontmoet. Het is zo makkelijk contact leggen met reizigers, super-leuk!


22 maart

Posted on 22/3/2006 at 10:32 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vandaag was ik vroeg uit d veren (dat is altijd een hard bed in Thailand) normaal slaap ik uit. Om 07:30 zat ik aan het ontbijt en om 08:00 lag ik in het water. Ik hoopte een schildpad te zien omdat j daar s'ochtens meer kans op hebt. Ik heb er geen gezien maar wel een langwerpige vis met tanden, een vis met een rode kop en zebrastrepen en ik kwam in een school visjes terecht die bijeen werden gedreven door andere vissen.

Vandaag komt Raymond naar het eiland! Ik heb hem niet meer gezien sinds hij naar Laos ging en ik weer naar het zuiden. Ik kijk er naar uit hem weer te zien.


18 maart

Posted on 18/3/2006 at 05:50 - 0 Comments - Post Comment - Link

We gingen met een boot helemaal om het eiland heen en op verschillende plekken stopte d boot zodat w er konden snorkellen. Het was wel anders dan ik verwacht had. We sprongen namelijk uit d boot om in diep water te snorkellen en tot nu toe had ik steeds vanaf het strand gesnorkeld. We maakte ook een stop bij Sharkbay voor een gegarandeerde ontmoeting met haaien! Ik keek in het diepe water en dacht: "Ik lijk wel gek om hier het water in te springen!" Anderen deden dit wel en zagen een heleboel haaien, soms cirkelend om hen heen, brrrrrrrrrrr niks voor mij! Ik heb lekker gewacht tot devolgende stop en heb prachtig koraal gezien! Het was groen, paars en blauw en met felpaarse anemonen met Nemo's (clownfish) erin! Toen ik een steen van d bodem omdraaide, kwam een groen/ blauw/ roze visje aanzwemmen en at een beestje op dat eronder zat. Daarna bleef het visje bij me en werd het teamwork: ik draaide d stenen om en hij at de beestjes eronder op, heel grappig :-) 

De groep was ook leuk, er zat een jong stel uit Zweden bij en een jong lesbisch stel uit Amerika, dus ik had genoeg om mee te kletsen. Ik ben nu wel veel bruiner op mijn rug dan aan d voorkant door al dat snorkellen! En het is eigelijk te heet om op het strand te liggen om aan d voorkant te werken, het is soms wel 38'C

Na een hele dag snorkellen ben ik in slaap gevallen zonder avondeten en werd pas devolgende morgen wakker.

 


15 maart

Posted on 15/3/2006 at 15:05 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik heb hem gevonden! Het aapje is een Dusky Langurs (Trachypithecus obscurus) en staat genoteerd in CITES in categorie 2. Dat betekent dat de soort (nog) niet met uitsterven bedreigd is maar onder strikt toezicht staat om te voorkomen dat dit gebeurd. Het beestje heeft 2kg bladeren nodig per dag en leeft meestal niet langer dan 2 jaar in gevangenschap terwijl hij 31 kan worden! Van een lerares op m'n oude school heb ik twee e-mailadressen gekregen van opvang in d buurt. Ik moet nu het nieuws aan de eigenaar gaan vertellen en daar zal hij niet vrolijk van worden. Ik ben blij dat ik nu eindelijk d feiten in handen heb dat het verdomd moeilijk is om hem te houden, maar hij wil hem het liefste houden omdat hij gek op hem is geworden. Dat kan ik me voorstellen, het is zo'n dotje! Maar je moet ook denken aan wat het beste voor hem is. Ik ga nu naar d bar en hoop dat hij het goed oppakt.

Morgen ga ik een snorkeltrip maken met een groep. We worden dan naar allerlei plekken gevaren waar het mooi is om te snorkellen. Ik ben het bruine en dode koraal in d baai hier beu, het is om depressief van te worden. Ik ben benieuwd wat ik morgen allemaal ga zien. 


14 maart

Posted on 14/3/2006 at 12:07 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vandaag heb ik gevlogen in een polarmotor! Het is een klein opblaasbaar bootje met een deltavlieger erop gemonteerd. Er zijn 5 plekken in d wereld waar ze ermee vliegen met passagiers en deze is d eerste in Thailand. Je zit in een stoeltje in d boot alleen samen met d piloot, een soort privevlucht. Het opstijgen en landen gebeurt in het water en is het spectaculairste van d vlucht want d rest van d vlucht was vrij stabiel (ik had wat meer zweven verwacht) We stegen op tot wel 600 m in d lucht en hadden een mooi uitzicht over het eiland en d uitgesrekte blauwe zee. Op een gegeven moment verloor ik radiocontact met d piloot en d motor maakte aarzelende geluiden. Ik was niet bezorgd omdat we altijd nog met d deltavlieger naar beneden konden. Maar na d landing vlogen z niet meer omdat er motorproblemen waren...

Achteraf heb ik geluk gehad met mijn vlucht, ik hoorde later dat het minder soepel bij een ander ging. De vleugels klapte plotseling omhoog tijdens d landing en z zijn in zee gestort! (geen gewonden) 

Ik ben nog steeds druk bezig voor het aapje. Ik zoek me rot op het internet om te achterhalen wat voor soort het is en ik heb inmiddels ook Monkey World en m'n oude school gemaild. Ik hoop dat ik snel een reactie krijg. Verbetering in de omstandigheden zijn in het vooruitzicht nu de eigenaar een verblijf voor het diertje aan het bouwen is (kan ie eindelijk van die ketting af) Maar ik heb zeer met hem te doen. Het is zo'n schatje als hij zich vastklinkt alsof ik een moederaap ben. Volgens mij herkent hij me inmiddels want hij komt altijd meteen naar me toe en valt snel in slaap op mijn schoot. Vanavond ben ik uitgenodigd voor het eten bij Ross en Wit (d Engelsman en zijn vriendin van d bar) als dank voor alle info tot nu toe. Wit gaat koken dus ik hoop dat het niet te pittig is :-) 


12 maart

Posted on 12/3/2006 at 05:55 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het is iedere avond weer een avontuur in het klein als ik van de bar weer terug naar mijn bungalow loop. Eerst moet ik langs d gemeen blaffende honden in d hoofdstraat van het dorp. Ze doen volgens mij niks, maar ik hou toch altijd mijn zaklamp in d hand om het eventueel te gebruiken om te dreigen. Als ik eenmaal buiten het dorp ben, kom ik alleen nog maar rustige honden tegen die altijd een eindje met me meelopen. Er volgt een wirwar van paadjes en bruggetjes van andere resorts die ik gedeeltelijk volg langs de baai. Dan komt het onverlichte stuk, het is niet meer dan een spoor van platgetrapt gras door een stuk natuur. Overal kom je padden tegen dus dan zijn er ook slangen op jacht. Iemand die ook in Jansom Bay Bungalow verblijft heeft een foto gemaakt van een lange groene slang in een boom. Ik heb nog geen slangen gezien, maar ben wel voorzichtig. Als ik eenmaal in Jansom Bay ben moet ik nog een stuk d berghelling op, dan mijn trapje op met hele grote stappen omdat de treden zo ver uit elkaar staan. Als ik binnen ben kruip ik zo snel mogelijk onder mijn klamboe en kleed me dan pas uit. De muggen hier steken dag en nacht, maar de mug die malaria overbrengt jaagt alleen s'nachts. Ondanks d muggenspray, d klamboe en d lange kleding die ik s'avonds draag, word ik lek gestoken! Ik heb allerlei bulten: gewone muggenbulten, kleine gele bultjes en grote harde schijven. Een ding hebben z gemeen, ze jeuken allemaal!!

De omstandigheden van het aapje in d bar zijn wat verbeterd, hij heeft meer ruimte nu. Het blijft triest om hem aan d ketting te zien. Hij wekt mijn moederinstinkt op als hij bij me wegkruipt als er nieuwe mensen aankomen. Hij houd me dan vast als een baby. Arm beestje.......   


11-3-2006

Posted on 11/3/2006 at 07:39 - 0 Comments - Post Comment - Link

Gisteravond was ik in een bar waar ze een aapje aan een ketting hebben. Het zat er natuurlijk dik in dat ik dit zou tegenkomen in Thailand. De eigenaar is een Engelsman die het jonge aapje nog maar 3 dagen heeft en geen idee heeft hoe hij het moet verzorgen. Hij heeft het gekocht van een handelaar in apenvlees voor consumptie voor maar 1000 baht. Hij weet niet wat voor aap het is, zijn leeftijd of wat hij eet. Ik ben hem aan het bewerken het dier af te staan aan een opvang, maar dat heeft tijd nodig. Hij heeft al mensen gebeten dus hopelijk duurt het niet lang. Ik heb met hem afgesproken dat ik info op het internet ga zoeken over d verzorging en ik heb Stichting AAP in NL al een mailtje gestuurd. Ik hoorde hem met zijn maat praten over dat hij het aapje wil helpen en hoopt dat het misschien wel terug in d natuur kan. Ik ben blij dat ik hem aan het denken heb gezet en ik hoop dat ik wat voor dit aapje kan betekenen. Het is een mooi diertje: beige met zwarte poten en snoet, een witte vlek op d kop en witte randen om d ogen en witte lippen. Het lijf is niet groter dan een onderarm maar zijn staart is langer dan zijn lijf. 


9 maart

Posted on 9/3/2006 at 04:13 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik ben zo lui sinds ik in het guesthouse aan Jamson Bay ben. Ik slaap bijna elke dag uit, heb een pannekoek met banaan en honing voor ontbijt, heerlijk! Daarna ga ik lekker snorkellen, vaak met Gunter, een gepensioneerde drankbrouwer uit Duitsland. Dan douchen met Mr. Big ,zo heb ik d spin maar genoemt aangezien hij niet meer weg gaat. Overdag slaapt hij in d douche en s'avonds gaat hij jagen. Ik probeer met hem samen te leven al is ie erg eng! Dan is het tijd voor d lunch. Op het heetst van d dag zit ik meestal achter t internet, doe een boodschapje en haal m'n was op, maak wat foto's of luier in d schaduw. Daarna ga ik weer snorkellen. En s'avonds is het heel gezellig met d gasten en personeel van het guesthouse. Er zijn hier veel gasten die elk jaar terug komen. We hebben gister zelf drankjes gemixt, was erg laat geworden :-) 

Ik oefen Engels met Ang Ang, een jongen uit Birma die hier nu 2mnd werkt. Hij moet nog hard werken aan zijn uitspraak, maar is heel leergierig. Hij werkt meestal d hele dag maar als hij even een momentje heeft, zit ie met zijn neus in zijn boek en daar heb ik bewondering voor. Ik ga hem ook leren zwemmen.

Gisteren was ik wat later terug van d winkelstraat dan normaal omdat ik een Nederlands stel had ontmoet met d lunch. Het was ongeveer 17:30 en ik ging nog even snorkellen, ik zag Gunter nergens dus ging alleen. Net buiten d baai kreeg ik d schrik van m'n leven, twee haaien!!! Ik wist hoe snel ik weer terug moest zwemmen en in mijn haast sneed ik me aan het scherpe koraal! Achteraf gezien waren ze nog geen beenlengte lang en ongevaarlijk voor mensen, maar j schrikt toch!

Die avond had ik een goed verhaal voor aan d borrel en ik had iedereens aandacht. De haaien komen aan het eind vd middag naar ondieper water, dus daar let ik d volgende keer op. 


vervolg dagboek

Posted on 7/3/2006 at 07:40 - 0 Comments - Post Comment - Link

7 maart

 

Inmiddels ben ik verandert van guesthouse omdat het personeel erg verevlend deed omdat ik geen duikcursus bij hen boekte (alles draait om duiken op dit eiland) Ik kreeg bv. geen deken, heel flauw. Ik zit nu niet alleen goedkoper maar ook veel mooier! Ik heb een huisje op d berghelling midden in d tropische natuur en vlakbij het strand. Ik weet niet waarom maar ik krijg hier een voorkeursbehandeling van het personeel, ik mag gratis een snorkel en zwemflippers lenen en ze zijn erg aardig. Mijn omgeving bestaat uit palmbomen, bloemen, rotsen, vlinders, wit strand en een blauwe doorzichtige zee.

Ik ben helemaal verslaafd aan het snorkelen! Het is een bijna buitenaardse wereld onder water. Het koraal ziet er soms uit als enorme bollen van meters doorsnede met allemaal groefjes, begroeid met kleine rode en groene "plantjes"(ik weet niet wat het zijn). Maar het ziet er soms ook uit als grote schijven met kobaltblauwe mondjes die dicht gaan als je langs zwemt. Ik heb ook grote levende buizen gezien die wiegen op d stroming. De vissen zijn spectaculair! Ze zijn soms felgekleurd, of hebben luipaardprint, enorme ogen, stekels, etc. Op d bodem zie j zeekomkommers en slakken grazen. Ik heb ook tafferelen gezien die ik ken van Animal Planet zoals schoonmaakvissen aan het werk. Gisteren heb ik een inktvis gezien met een hoofd zo groot als een kokosnoot en armen van bijna een meter lang. Er zijn ook haaien hier, maar die ben ik nog niet tegengekomen.

Vannacht werd ik ook verrast door d plaatselijke fauna in mijn kamer. Naast d vaste gasten die j overal hebt hier, mieren, kakerlakken en gekko's, had ik bezoek van een grote spin!! Hij was bruin en zo groot als mijn handpalm. Ik zag hoe hij lenig op een mot sprong en zijn kaken erin weg zonken, lekker! Gelukkig bleef ie in zijn hoek en liep verder niet door mijn kamer.

Ik heb ook weer leuke mensen ontmoet, het is een Israelisch lesbisch stel met hun buurman. We hebben tot laat op het strand gezeten en het was heel gezellig. 


Samenvatting mailtjes tot nu toe

Posted on 13/2/2006 at 05:25 - 0 Comments - Post Comment - Link

 

2 februari

 

In het vliegtuig kreeg j een hoofdtelefoon voor d films, een paar slofjes en een deken. Naast mij zaten twee mannen uit Noorwegen die conatant zaten te zuipen en tegen mij aan lulde, dus die hoofdtelefoon had ik zoveel mogelijk op...Ben veilig geland, en op het vliegveld ging het  vlotjes (gelukkig! want het was er nogal benauwd) Daarna heb ik mezelf op een taxi getrakteerd, ipv. d bus, naar het hotel dat ik al in Nederland geboekt had. Na een reis van ruim 14 uur ben ik eerst even gaan slapen. Daarna was het inmiddels lunchtijd (5 uur tijdsverschil).

In het zwembad had ik een leuk gesprek met een Engelsman die al 4 weken in Bangkok was. Hij heet Jeff, is chefkok en komt uit Londen. Hij bood aan mij wegwijs te maken en die avond wat te gaan eten op d beroemde Khao San road. En ondanks dat ik moe was, deed ik het maar want morgen ging hij weer weg en ik ken verder nog niemand. We hebben lekker gegeten, ik had fried rice met seafood (soort nasi) en Jeff had iets heel pittigs besteld! Terwijl w zaten te eten lieper iemand met een jonge olifant voorbij!  We hebben cocktails gedronken en....sprinkhanen gegeten (smaakt als gebakken ui). We hebben een tuk-tuk terug genomen en ik heb het uitgeschreeuwd: I'm in Bangkok whoeoeoehoe!!!! 

 

 

3 februari

 

Bij het ontbijt zag ik Jeff weer. Vandaag begon rustig aan het zwembad. Toen zijn we weer naar d Khao San rd gegaan en hebben melk zo uit d kokosnoot gedronken en een heerlijke ananasshake. We hebben ook nog een tempel bezocht eneen juwelier. Daar heb ik een hele mooie ring gekocht, afgedingt tot bijna d helft (netjes voor een beginneling toch)  Daarna hebben we afscheid genomen want hij ging door naar Australie. Daarna besloot ik dat ik de grote stad echt beu was (veel te druk) en boekte een 12-dagentrip. Morgen ga ik naar de tijgertempel en dan met de trein naar het noorden naar Chiang Mai. Ik heb een 12-dagentrip afgedingt van (omgerekend) 250 E naar 184E. Ik ga met een olifant door het bos trekken en logeren bij een stam in een hutje, en nog meer. 

 

 

6 februari


De tourgroep voor d komende 2 dagen was gezellig: twee oudere echtparen en twee jongens uit Engeland. Onze gids heet Sam, hij spreekt goed Engels en een paar woordjes Nederlands en is erg aardig. We hebben eerst een oorlogsmuseum bezocht en een kerkhof waar ook veel Nederlanders lagen.

Daarna hebben we de Tigertempel bezocht en het was FANTASTISCH!!! Ik werd er zelfs emotioneel van, het was zo indrukwekkend! Ik sprak een Nederlandse vrijwilliger en zij zei dat het geen probleem voor mij moet zijn er ook vrijwilliger te worden:) Maar eerst reis ik naar het noorden, ik heb alle tijd. Die avond sliepen w in een floating house (dat is het letterlijk) Als er een longboat voorbij kwam golfde het hele huis mee. Die avond was supergezellig. De gids speelde gitaar, deed gocheltrucs en we dronken Chang-beer en aten gedroogde kikkers (smaakt als borrelhapje). 

De volgende dag wel een "Chang-over" Na een ontbijt met geweldig uitzicht op bergen gingen we naar Erawan National Park, het regenwoud! Het was een paradijs op Aarde! Enorme bomen, vlinders, hagedissen, spinnen en ik heb ook apen gezien. We hebben gezwommen in een waterval...het is te gek! Er zaten vissen in het water die de dode huidcellen van j lijf schrapen, kietelde heel erg (maar wel zachte voetjes daarna) Daarna ging de groep een andere kant op en ik op d trein naar Chiang Mai (noorden).

 

 

10 februari

 

Mijn kamer in het guesthouse is een hok met een tl-buis, maar ik heb een eigen badkamer. De eerste avond was ik al gelijk verdwaald, lekker! Ik dacht slim te zijn door het kaartje met het adres van t guesthouse van d toonbank mee te nemen. Maar toen ik 's avonds daar werd afgezet, realiseerde ik me dat dit niet mijn guesthouse was!! Ik wist d naam en straat ook niet en het was donker inmiddels...Gelukkig had ik het telefoonnummer van d jongen die me reed, en die kon me weer ophalen. Hij zette me af op een bekent punt zodat ik terug kon lopen. Dat was even schrikken! Hier zouden ze zeggen:"Oh my Boedha"

 

Na een avondje wiskey drinken met d meisjes van 'Enjoy Place' moest ik alweer vroeg op voor d jungletocht. Dat viel tegen! ben na d eerste dag alweer terug gekomen uit de jungle. De groep was heel leuk, een stel uit Parijs, een stel uit Italie een Amerikaan en een Ier. Het olifantenritje was al niet comfortabel, ik heb m'n rug bezeerd. Bleek dat we gingen hiken door de jungle!! De paden (als j ze al paden mag noemen) gingen vaak steil omhoog en bestonden uit zand, rotsen, boomwortels, en water. We liepen d eerste dag 4 uur in de hitte voor we bij een zeer geisoleerd dorpje in de jungle aankwamen. We begonnen op 400m hoogte en klommen tot ruim 900m.Ik zag dag 1 & 2 niet meer zitten, het was zwaar!! Gelukkig kon ik de volgende dag achterop d brommer de berg weer af naar een andere groep die al klaar was. Daar zat wonderbaarlijk een meisje bij die ook in Barneveld op school heeft gezeten. 

Het dorp in d jungle waar we sliepen was volledig geisoleerd en zelfvoorzienend.Er loopt geen weg naartoe en er komt geen dokter en kan geen helicopter landen. Ze hebben een medicijnvrouw voor alle zorg. En tot een paar jaar geleden hadden ze een heilige vrouw buiten het dorp wonen. Zij ontmaagde alle mannen voor ze gingen trouwen en gaf wijze raad. Het is ook een heel creatief volkje, ze maakte bv van een plastic fles een mooie speelgoedvis voor d kinderen en van meloenzaadjes kralen.

Gisteren hadden we een reunie in een luxe restaurant met de hikegroep en dat was heel leuk. We hebben als vorsten gegeten! Met Raymond kon ik het goed vinden. Hij komt uit San Francisco en we hebben honderduit zitten kletsen. Hij heeft echt mijn beeld van Amerikanen bijgesteld (niet van Bush uiteraard!) Ik dacht altijd heel cliche dat het allemaal ongezonde en ongenuanceerde mensen waren, maar Raymond is heel bewust met eten bezig en met yoga en hij is heel ruimdenkend en spiritueel )O(  Daarna hebben we ons met z'n 7-en in een tuk-tuk gepropt, lachen in de bochten!! Devolgende dag ging Raymond alweer door naar Laos, maar we houden contact. Ik heb inmiddels 2 massages achter de rug om alle spierpijn van d hike en olifantrit te verlichten.

 

 

13 februari

 

 

...Inmiddels ben ik van guesthouse veranderd, en heb nu een zwembad :) Gisteren heb ik olifanten zien voetballen en schilderen!! Ze hadden allemaal hun eigen stijl. De een was heel secuur een takje met blaadjes en bloemen aan het schilderen, terwijl de ander alleen maar lustig stippen in verschillende kleuren maakte. Het was heel bijzonder om ze aan het werk te zien. Na de show mocht j ze aanraken en dat was zo innemend!! Ik ben echt helemaal ingepakt door een jonge olifant van 3 jaar, hij was echt zo charmant! We staan samen op de foto. Daarna ben ik naar een snakefarm geweest waar ik een show met cobra's heb gezien en op d foto sta met een phyton. Daarna ben ik naar een orchideekwekerij geweest waar ze ook een vlindertuin hebben. Wat ik dan weer zo triest vond was dat j in d giftshop allemaal ingelijste zeldzame vlinders uit het regenwoud kon kopen....

s'Avonds heb ik me helemaal laten scrubben. Twee vrouwen waren tegelijk met me bezig en ik heb weer een huid als een baby. Ik ga dit soort verwennerij nog missen in Nederland.

 

 

16 februari

 

Op aanraden van Raymond ben ik naar de Sunday Market gegaan. Het was wel 3km lang! Ik heb fantastisch geshopt met als uitblinker een SUPERmooie outfit van Thai silk. Ik kan niet wachten tot ik die een avond aankan. Ik heb er ook van alles gegeten op de markt. Je moest wel met stokjes eten, tot vermaak van de Thais en Chinezen om mij heen. Ze waren erg vriendelijk en deden het meerdere malen voor. Ik heb thuis al wel met stokjes gegeten, maar al een tijdje niet meer gedaan.

 

 Ik heb mijn toekomst laten voorspellen aan d hand van tarot en handlezen. Ik ben gezond en vruchtbaar ondanks dat ik rook, alcohol en koffie drink. Over 4 jaar zal ik trouwen en op mijn 30e krijg ik d eerste van 2 kinderen! Ook zei hij dat ik een veilige reis terug naar Nederland zal hebben. Volgend jaar wordt financieel een goed jaar voor mij. Ik word 78 jaar oud, dan sterf ik (waar aan heb ik maar niet gevraagd, dat wil ik niet weten) Ook zei hij dat het die avond geen goede avond voor mij was om te drinken en ik beter kon gaan slapen. Als iemand dat tegen j zegt smaakt d alcohol ook niet meer, dus dat heb ik maar gedaan.

Op valentijnsdag was ik het meerendeel van d dag alleen, tot ik 's avonds heel spontaan bij een eetstalletje een Franse fotograaf ontmoette, waar ik d hele avond mee op stap ben geweest. Hij liet me d Night Bazaar zien die ik tot nu toe nog niet gevonden had. Je kunt daar heel goedkoop eten en shoppen. Je zit dan op een plein met allemaal lichtjes in d bomen tussen allemaal kraampjes waar j eten kunt bestellen. In het midden staat een podium waar bijna d hele avond optredens zijn van tempeldanseressen, ladyboys, muziek en showgevechten van thaiboxers. Ik heb er al een heel lekkere maaltijd gehad van gebakken vis met chillisaus en eet daar inmiddels regelmatig.

 Ik ben naar het museum geweest hier in Chiang Mai, maar dat viel een beetje tegen. Ze begonnen helemaal in d tijd van de fossielen en sponzen en hadden wel erg veel Bhoeda's: de staande Bhoeda, de liggende, de zittende, etc.

 

 

17 februari

 

In d dierentuin van Chiang Mai hanteren ze een bijzondere formule om zoveel mogelijk geld aan j te verdienen. Je betaald 30 baht bij d entree, en dan denk j "dat is ook niet duur" Maar dan moet j voor d panda's 100 baht extra moet betalen. En ineens blijkt het park inmens groot omdat d dierenverblijven heel ver uit elkaar liggen. Dus moet j nog eens 20 baht betalen om met een busje rondgereden te worden. Dat busje stopt niet overal, dus ik heb niet eens alles kunnen zien grrrrr!! Ik heb er wel een contact aan overgehouden, een oudere man met zijn dochter. Hij nam me gelijk onder zijn hoede toen hij hoorde dat ik alleen was (vond ie blijkbaar vreemd) Ik kwam er al gauw achter dat het een welgestelde familie was aangezien op zijn visitekaartje Dr voor zijn naam staat en hij lid van de Roterie International is. Hij nodigde me uit om te gaan lunchen. Maar aangezien ik nog maar net in het park was heb ik dat beleeft afgeslagen. Toen wist ik nog niet wat een oplichters het eigelijk waren, dus heb ik vreselijk spijt dat ik niet met hem en zijn dochter ben gaan lunchen!!!! Ik heb hem nog een keurige e-mail gestuurd, maar die kwam jammer genoeg niet aan.... Als ik weer in Bangkok ben dan bel ik hem misschien, want daar woont ie.

  

Aan het ontbijt zie steeds zulke exotische vogeltjes voorbij vliegen, echt heel leuk. Vanmiddag heb ik daarom maar eens een vogelgidsje gekocht en ik kan er al 5 afvinken: Crested Serpent-eagle, Red Junglefowl, Purple Swamphen, Red-whiskered Bulbul en de Common Myna. In een tweedehands boekenwinkeltje vond ik de boeken van Jean M. Auel (wel in het Engels) over Ayla en Jondalar en heb ik het deel gekocht waar ik in bezig was in Nederland, super toch! En het volgende deel weet ik nu te vinden. 

 

 

19 februari

 

De afgelopen dagen heb ik af en toe opgetrokken met een Nederlands stel uit Utrecht, Werner en Anette. We zijn naar d Night Bazaar geweest en aten soms samen. Ze waren ook goed gezeldschap aan het zwembad. In d kapperszaak had ik d dames daar horen praten over  het bleken van j tanden  en ik denk dat ik het ook ga doen. Het is namelijk stukken goedkoper dan in Nederland en d clinic is erg modern. Toen ik hun dat vertelde, zijn ze het een paar dagen later gaan doen en ze hebben nu echt een "Hollywood-lach". En het ongemak erna valt reuze mee. Je mag 24 uur geen gekleurd voedsel eten of kleurige dranken drinken omdat het kan vlekken. En j hebt 2 dagen af en toe steken in j tanden, maar daar krijg j hele fijne oranje pillen voor :)

Ik merk dat ik langzaam wegkwijn in Chiang Mai en voel me niet meer zo happy als in het begin. De stad is te druk met al het verkeer en de prostitutie om me heen ben ik ook beu. Ik heb het zolang mogelijk volgehouden omdat hier in d omgeving zoveel te zien is, maar de grote stad knijpt langzaam mijn strot dicht. Ik heb gelezen over een klein plaatsje in het groen ten noorden van Doi Inthanon National Park en dat lijkt precies wat ik nodig heb om mijn energiepeil weer op te krikken

Vanavond liep ik langs een falafelkraampje en ontmoete daar een meisje uit Madrid. Ze reist ook alleen en we konden het goed vinden. We konden gelijk honderuit kletsen over vanalles. Zij komt uit Pai en is er 3 weken langer gebleven dan geplant, dus dat klinkt positief! We zijn samen naar d Sunday Market gegaan en ik heb nu voldoende souveniers om een doos naar huis te sturen (de eerste doos van velen)

 

 

21 februari 

 

 Na een rit van 4 uur over hobbelige, zigzag-wegen door de bergen ben ik veilig aangekomen in Pai. Ik slaap in een schattig bamboohutje op palen bij Mr. Jan Guesthouse (geen Nederlander) Het is een klein plaatsje op een berg met prachtig uitzicht over bergen met dichtbegroeid regenwoud. Het heeft hotsprings en een waterval, maar vooral veel backpackers schommelend in hangmatten. De bergstammen zijn grotendeels verdreven door de Thaise regering in de naam van "natuurbehoud" en de stammen werken nu noodgedwongen in fabrieken in de stad. De balans is ver te zoeken sindsdien aan gezien er veel bos gekapt is voor resorts voor d toeristen met erosie als gevolg. Ook voor de plantages van Eucaliptusbomen (die enorm veel water verbruiken) is veel plaats gemaakt en toch niet zo'n goed idee gebleken.

Ik heb weer een Amerikaan ontmoet, dit keer uit Texas. Hij heet Elmer en reist al jaren rond in Azie en ziet er het avontuur niet meer zo van in (ga dan naar huis, denk ik dan) Ook heb ik een meisje ontmoet die hier yoga geeft en ik denk dat ik het eens ga proberen. Ik heb een fiets gehuurt om de omgeving te verkennen maar moet nog erg wennen aan het links rijden.

 

 

23 februarie

 

Omdat het guesthouse vol zat met stelletjes die alleen maar oog voor elkaar hebben, ben ik verkast naar Family Hut. Opnieuw slaap ik in een bamboo hutje op palen, het dak is van bananenbladeren en d muren zijn gevlochten bamboo. Het voordeel van dit guesthouse is vooral het adembenemende uitzicht dat s'avonds bijgeschenen wordt door een schitterende sterrenhemel. Hopelijk maak ik hier meer contact met d gasten.

In d ochtend ben ik naar d Wednesday Market geweest en heb mooie foto's gemaakt. Op het heetst van d dag heb ik in mijn hangmat geschommeld en werd al gauw gezeldschap gehouden door 2 katten. Ik vond het wel gezellig en daar maakte eentje dankbaar gebruik van door bij me in d hangmat te springen. Ze spon tevreden als ik haar aaide en draaide braaf mee als ik dat deed. s'Avonds ben ik naar d hotspring gegaan. Er zijn hier geen taxies of tuk-tuks, alleen motortaxies. Het was een bloedstollende tocht en ik riep regelmatig "slowly please!" Bij de hotspring stond een post met een militair die streng riep "Falang sign name" ( en 'falang' krijg j hier regelmatig om j oren want dat betekent buitenlander) De hotspring was kraakhelder water en was inderdaad erg heet. Het werd alleen maar heter als j verder omhoog ging tot wel 80C ! De die-hards gingen halverwege kopje onder, maar ik zocht het ietsje verder stroomafwaarts. Ik heb ook wat steentjes verzameld. Op d terugrit werden w achtervolgt door een man die me alsmaar drugs probeerde te verkopen. De (resterende) bergstammen hier verbouwen namelijk opium. Dat was wel vervelend, maar uiteindelijk gaf ie het gelukkig op.

 

Eerlijk gezegt had ik Pai knusser en kleiner verwacht. Het is veel groter dan ik dacht en volledig gericht op toeristen (en dat kun j ook aan d prijzen merken) Het barst hier van de hippies die zichzelf vaak ontzettend interessant vinden. Ze vallen j lastig met ongevraagde wijsheden, maar luisteren niet naar wat een ander zegt. Of ze zitten te mediteren op een plek dat ze gezien worden met luide bromgeluiden. Er zijn er zelfs die zich serieus voorstellen als Rama of Krischna. Er lopen hier ook complete gezinnen rond die hun kleding allemaal van dezelfde lappendeken gemaakt lijken te hebben.

Ik stoor me nog niet zo aan hen, maar wel aan het feit dat alles hier om sex en opium scoren draait. Ik vond na d eerste nacht in Pai al 2 briefjes van 2 verschillende jongens aan m'n deur.... terwijl ik niemand verteld heb waar ik slaap! En rond het kampvuur bij mijn guesthouse werd alleen maar over sterke drugservaringen geluld.

 

Op d tweede avond ben ik naar d cinema gegaan en heb een privat room genomen. Je mag dan zelf j film uitzoeken en zit lekker alleen in een kamer met een zeer comfortabele sofa met kussens. Even later komt er iemand gratis popcorn brengen en d afstandsbediening zodat j d film op pauze kunt zetten als j moet plassen, heerlijk! Ik heb voor d film Osama gekozen en het heeft een enorme indruk op me gemaakt! Het gaat over vrouwen in Pakistan onder het Taliban-regime. Een weduwe woont samen met haar oude moeder en jonge dochter en ze mogen niet werken. Om niet te verhongeren besluiten ze d haren van d dochter af te knippen en haar als jongen door het leven te laten gaan om zo brood op d plank te krijgen. Op een dag ronselt d Taliban alle jongens voor militaire training, ook het 'meisje'. Als ze ongesteld wordt, valt z door d mand en wordt berecht. Ze wordt 'vergeven' na wat handje-klap achter d schermen tussen twee oude mannen. Dan blijkt ineens dat z wordt uitgehuwelijkt aan een wrede oude man. Hij verkracht haar op d huwelijksnacht en sluit haar op, net als al zijn andere vrouwen.

 

Inmiddels ben ik weer vertrokken uit Pai omdat ik niet op zoek ben naar groepssex onder invloed van opium. Ik had een vervelend voorgevoel en ben vertrokken. Ik ben weer terug naar Chiang Mai gegaan omdat j van hieruit overal heen kunt reizen. Ik heb eens lekker ingechecked bij een hotel om d teleurstelling van Pai te compenseren. En om mezelf eens helemaal in d watten te leggen heb ik een heerlijke Thaise voetmassage genomen na een smakelijke zoetwatervis in chilisaus. 

 

 

25 februari

 

Na 2 dagen in het luxe Buarawong Hotel vond ik het tijd om naar een goedkopere plek te verhuizen. 

Ik ben naar het Three Kings Monument geweest en het bijbehorende museum. De taxidriver die me bracht volgde me tot mijn verbazing in het museum. Hij liep steeds  2 passen voor me uit en wees me al op hetvolgende als ik nog aan het eerste lezen was, tot vervelings toe!!! Hij kon nauwelijks Engels en gebruikte een irritante korte klank alsof hij een koe dreef, en begreep niet dat ik rustig in mijn eigen tempo rond wilde kijken. Met gebarentaal seinde ik dat ik wilde dat hij op me wachte bij d auto en eindelijk drong het tot hem door!! Onderweg kwam ik een groep schoolkinderen tegen. Het is grappig om te zien hoe ze stiekem naar me keken zonder dat d juf het zag. Het is indrukwekkend hoe schoon hun uniformpjes altijd zijn en hoe netjes hun haar zit. Aan het eind van mijn route stond d taxidriver ongeduldig op me te wachten en probeerde me zelfs wijs te maken dat er in d laatste zaal niks te zien was, hoewel dat niet waar was (gelukkig had ik dat al voorzien en liet me niet meer opjagen) Ik wist niet hoe snel ik van hem af moest komen en zei dat hij me naar m'n hotel terug moest brengen. Onderweg probeerde hij me allerlei tripjes aan te smeren maar  ik bleef No zeggen. Bij het afrekenen hadden we weer onenigheid omdat hij d prijs ineens ver-5-voudigd had!!! Zelden zo'n vervelende taxidriver gehad.

 

 

28 februari

 

Inmiddels heb ik weer heel wat sightseeing gedaan. Ik heb drie verschillende bergstammen bezocht en sta met allemaal op d foto. Ze komen oorspronkelijk uit Burma maar wonen al heel lang in d bossen van Thailand. Ze hebben allen een eigen taal en kostuum, spreken geen Thais en verstaan elkaar vaak ook niet. Een baan zoeken in d stad is daarom erg moeilijk en d stammen zijn dus armer dan arm. Hun enige bron van inkomsten zijn het verkopen van zelfgeweven stoffen, verder halen z alles uit het woud. Lang heeft d regering z niet erkent, maar sinds kort kunnen z een Thais paspoort aanvragen en worden er producten geleverd die d stammen dan weer aan d toeristen kunnen verkopen. Niet alle stamleden zijn blij met d komst van toeristen in hun dorpjes. Ze zijn erg trots op hun cultuur en als er weer een busje met toeristen arriveerd, voelen ze zich als aapjes in d dierentuin.

 

Ik ben ook op het punt geweest waar Thailand, Burma en Laos elkaar ontmoeten: Golden Triangle. De naam komt van een zandbank in het midden van de drie landen. Het is een stukje niemandsland waar voorheen opium verhandeld werd. Je kon met geen enkele valuta betalen alleen in goud dat je moest achter laten. Onze gids (een al ver ongebouwde ladyboy) vertelde dat je het goud kon zien glinsteren als d zon er op scheen.

 

 

29 februari

 

Ik heb het gedaan, ik ben naar d tandarts geweest!!!! Ik had al een tijdje last van een kies en ik kon met mijn tong een gaatje voelen, maar mijn eigen tandarts in Nederland zei dat er niks te zien was. Het gat is alleen maar groter geworden en gevoeliger. Ik ben naar een moderne clinic hier in Chiang Mai geweest. Ze heeft eerst heel mijn gebit schoongemaakt en daarna heb ik mijn voorste 10 tanden laten bleken. Het is een nieuwe methode uit Amerika, 'Beyond'. Het leek wel een scene uit een sf-film, ik had een oranje bril op en een langwerpige lamp scheen in mijn mond die opengehouden werd door een klem. Ik heb nu zulke witte tanden, het is prachtig! Ze heeft het ook zo netjes schoongemaakt, zo wit zijn ze niet als ik bij mijn eigen tandarts ben geweest. Ik ben eigelijk wel een beetje boos op mijn eigen tandarts. Hij heeft me rond laten lopen met een beginnend gaatje, de vulling die aan vervanging toe was niet opgemerkt en mijn tanden nog nooit echt goed schoongemaakt maar er wel geld voor gevangen. Straks ga ik terug om dat gat te laten vullen en een vulling te laten vervangen. Ik vind het zo dapper van mezelf aangezien ik altijd erg nerveus ben bij de tandarts! 

Er zijn echter wel tijdelijke nadelen. Ik mag de eerste 24 uur geen gekleurd voedsel of dranken omdat dat kan vlekken. Dat betekent dus dat ik op een dieet van rijstsoep, witbrood, melk en water leef..... nogal saai dus. En het moeilijkste is wel dat ik ook 24 uur niet mag roken! Ik begin al een beetje nukkig te worden en ik heb wat hoofdpijn, hopelijk is het gauw 19:00.

 

 

3 maart

 

Ik ben s'middags nogal plotseling ziek geworden, hoe het komt weet ik nog steeds niet. Het begon met een hele erge hoofdpijn, toen diaree en toen overgeven. En na een paar uur kon ik zelfs geen water meer binnenhouden, toen ging het snel bergafwaarts. Om 21:00 besloot ik naar  het ziekenhuis te gaan en daar werd ik meteen opgenomen. Het is waarschijnlijk een maagvirus geweest. Aan het infuus en met d medicijnen knapte ik al snel op.

Ik lag op d 10e verdieping van het Chiang Mai Ram Hospital in een vip-room en het uitzicht was spectaculair. Het hele ziekenhuis is in paseltinten, net een beautysalon. De zusters zijn in strakke pakjes gekleed met een mutsje zoals in d film. Ze waren heel aardig en kwamen regelmatig mijn bloeddruk en temperatuur meten. Ik kreeg een mintgroene piyama en een zachtroze toilettasje met allemaal roze spulletjes. Op mijn tv zat een kanaal met non-stop films die Engels gesproken werden, dat Thaise gewouwel ben j ook een keer beu :-) En eindelijk een echt schone douche met een volledig werkende douchekop! Het ontbijt was heerlijk, een soort wentelteefjes met een honing-koffie saus mmmmm! 

De volgende dag mocht ik om 17:30 weer weg en ik mocht het toilettasje houden. Het was eigelijk best fijn dat er zo voor me gezorgd werd.

Ik heb een reis naar Koh Tao gepland, een klein eilandje met witte stranden en palmbomen. Het is wel een intensieve reis voor iemand die net uit het ziekenhuis is, maar ik hoop dat het de moeite waard is. Eerst ga ik met d bus naar een groot busstation buiten Bangkok, daar kom ik dan om 04:30 aan. Dan met d taxie naar devolgende bushalte waar ik dan om 06:00 vertrek naar Chumporn. Daar neem ik d speedboot naar het eiland.

 

 

4 maart

 

Nou, het zit niet echt mee. Op het grote busstation buiten Bangkok nam ik een tuk-tuk naar Khao San road (erg bekende bestemming in BKK) maar ik had niet door dat hij geen Engels sprak en ook geen woord kon lezen! Toen ik hem de plek op d kaart liet zien, knikte hij heftig 'ja' dus stapte ik in...........achteraf stom. We hebben 1,5 uur rondgereden en uiteindelijk heeft ie me nog niet op d goeie plek afgezet. Ik heb weer een andere taxi moeten nemen, maar het was al te laat. Ik heb gewoon mijn aansluiting gemist door die analfabeet!!!!!! Noodgedwongen moest ik een hotel opzoeken omdat devolgende bus pas om 21:00 vertrekt (het toen was 06:10) En ik wilde helemaal niet in Bangkok blijven grrrrrrrr! Maar daar eindigd deze tragedie nog niet, wel nee!

Ik neem een taxi naar een hotel, is het vol. Ik ontmoete een toerist uit een ander hotel en hij zei dat er nog wel kamers vrij waren daar. Ik stap weer in dezelfde taxi op weg naar dat hotel. Wat denk j.... ook vol! Ik was zo moe en het rondrijden door Bangkok zo beu dat ik d taxichauffeur zei weer naar het laatste hotel te gaan. Ik wilde zien of er wellicht een gast uitgecheckt had omdat d prijs me wel aanstond daar. Begint die gozer te bellen met een "vriend" (waarschijnlijk kreeg ie daar commissie) die wel een kamer vrij had... voor 1000 Baht! Dat vond ik te duur dus zei ik dat ik niet geintresseerd was en hij me gewoon weer terug moest brengen. Met wat tegensputteren van zijn kant stapten we toch weer in. Rijdt die lul toch naar dat dure hotel! Hij droeg mijn tas al naar binnen terwijl ik alsmaar herhaalde dat ik hier niet heen wilde! Voor een extra 100 Baht wilde hij me wel naar het gewenste hotel brengen. Toen heb ik me daar toch een stennis geschopt! Met tegenzin deed ie toch wat ik vroeg voor d afgesproken prijs.

Na uren in d lobby gewacht te hebben (vanaf 09:00) zag ik die lul van een taxichauffeur zo vaak naar binnen lopen, dat ik door kreeg dat het een verloren zaak was (tegen vriendjespolitiek doe j weinig) Maar ik gunde het hem natuurlijk niet dat ik weer bij hem in d auto zou stappen, dus op een moment dat hij van het toneel verdween greep ik mijn kans en heb een andere taxi genomen, naar opnieuw een ander hotel... zucht. Daar was gelukkig wel plek! Het was inmiddels 12:30. Ik heb een welverdient bad genomen en wat geslapen voor het volgende traject naar Koh Tao van start gaat. Ongelooflijk die taxies in Bangkok, ik wil niet eens berekenen hoeveel ik vandaag aan z uit heb gegeven!  

 

 

5 maart

 

Ik kan iedereen met hartproblemen (of zonder trouwens) afraden om in de spits in Bangkok met d motertaxi te rijden! We scheurden tussen onverwachts bewegende files op 5-baanswegen door terwijl de uitlaatgassen als zwarte mist overal om ons heen hing. Ondertussen riep ik alle goden aan die ik ken. Alle denkbare voertuigen (en voetgangers kon j ook gewoon tegen!) probeerden zo snel mogelijk op hun bestemming te komen en het liefst net nog even voorlangs te gaan, ongelooflijk! We reden rakelings langs auto's, bussen,tuk-tuks,vrachtwagens,etc. en werden aan alle kanten ingehaald en zigzagde tussen d 5 rijen verkeer door. Mijn chauffeur gebruikte net zo makkelijk d baan van het tegemoet komende verkeer als dat hem uitkwam! En dat allemaal over een wegdek dat glimmend glad in de brandende zon scheen. Mijn handen waren pijnlijk van het knijpen en er liepen straaltjes zweet langs me heen. 

Na die bloedstollende rit was ik aangekomen bij het reisbureau waar ik mijn reis naar Koh Tao geboekt had. Een vrolijke, bont geklede groep jongeren uit alle hoeken van d wereld, verzamelde zich daar om naar d eilanden in het zuiden te vertrekken. 

Na een lange busreis stapte we over op de kattamaran waarmee we na 1,5 uur bij Koh Tao aankwamen. De groep is jammer genoeg alweer uitgewaaierd over de eilanden in d buurt.

Ik heb de hele middag gesnorkeld over het koraal. Het koraal waar ik was is grotendeels dood door visserij en ankers die er achteloos in worden gelazerd, maar er zwommen hier en daar nog mooie vissen tussen het bruine koraal. Ik heb volgens mij een papegaaivis gezien, prachtig!! Ik heb hem zo lang als ik kon gevolgd.

 

 

 

 

 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer