Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Zin over onzin

Interview René Tissen door Jan Tromp in de Volkskrant 23 januari 2010

13:51, 24/1/2010 .. 0 comments .. Link
Deze weblog gaat over "zin over onzin". Echter soms word je blij verrast door een artikel, dat iets weergeeft, wat je zelf ook grotendeels wilt beamen. Dat is zeker het geval met dit interview.

René Tissen, hoogleraar bedrijfskunde aan Nyenrode, legt de huidige samenleving op de pijnbank. Hij stelt: "Wij hebben de hele samenleving doordrenkt van gelddenken" en "Eén van de allergrootste vergissingen die we vanaf het begin van de jaren negentig hebben gemaakt, is dat we het Angelsaksische model hebben overgenomen. Toen is geld de drijvende kracht geworden." En verder: "Ondernemingen zijn geldmachines geworden. Het zicht op de inhoud van de onderneming is helemaal verdwenen."

Thissen ziet hier terecht de oorzaak van de geldcrisis. De huidige geld- en bonuscultuur heeft ons in een keiharde rauwe tijd gebracht. We zien dat overal om ons heen. "Alles komt eerder in aanmerking voor afbraak dan voor opbouw."

De dominantie van "het economisch denken" zal moeten verdwijnen. De economen hebben teveel "macht" gekregen. Het idee van de "homo economicus" is veel te ééndimensionaal. Het gaat in het leven niet alleen om geld en bezit. Daar gaat de kapitalistische markteconomie echt voorbij aan ook andere werkelijke behoeften van de mens.

Voorts is het vooruitzicht dat Tissen beschrijft niet bepaald rooskleurig. Ons systeem noemt hij "kapot".
Is het nog te repareren? Laten we het hopen, maar dan zal het bank-, geld en kredietsysteem toch drastisch moeten veranderen.
 
Er zal een veel "eerlijker" balans moeten komen tussen geldverschaffer, werknemer en klant. De klant komt tegenwoordig achteraan en wordt eerder geëxploiteerd dan bediend.
In ondernemingen zal het belang van de klant weer veel meer voorop moeten staan. Dat betekent aandacht voor kwaliteit en service. De klant betaalt toch uiteindelijk de boterham en niet de aandeelhouder.

Van harte aan bevolen dit interview te lezen!

CSenseWat maakt een publicatie, een bericht, een boek de moeite waard?

01:42, 23/1/2010 .. 0 comments .. Link
Hoe vaak gebeurt het niet, dat je als krantlezer, als tv-kijker, of internet raadpleger tegen een bericht of een artikel aanloopt, waarvan je vindt, dat men de plank mis slaat.

Soms bezit je zelf kennis op een terrein waarover je hoort, ziet of leest en weet je: "Dit klopt niet!" Soms komt heb je geen specifieke kennis, maar is de inhoud van zodanige aard, dat je denkt: "Dit kan niet zo zijn, want mijn gezond verstand vertelt mij dat de logica niet klopt."
Ook komt het voor dat je denkt: "OK, dat is een mening, maar andere meningen zijn ook mogelijk."

Daarover gaat mijn weblog. Het zal geen weblog worden, met gezeur, gescheld of onheuse aanvallen op mensen, organisaties of meningen. De bedoeling is, dat mijn weblog weerwoord geeft op allerlei onzin, zoals je die in publieke media kunt tegenkomen. Integriteit moet daarbij het uitgangspunt zijn.

CSense, 23-01-2010About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Interview René Tissen door Jan Tromp in de Volkskrant 23 januari 2010
Wat maakt een publicatie, een bericht, een boek de moeite waard?

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer