Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Zizizme

Description

Ik ben Zizizme. Door het schrijven van blogs probeer ik een overzicht van mijn leven te krijgen!


«  January 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

De hamster, de draak en de slang

  •  

14 jan 2008

Julia, mijn dochter van 6 (bijna 7, heel belangrijk om dat er bij te melden op die leeftijd) is erg creatief.
Vind het heel leuk om te kleuren, plakken, kleien enz.
Voor wat nieuws is ze ook altijd wel te porren.
Bij Albert Heijn zag ze een paar weken geleden een pakket om zelf een gipsen hamster te maken. Dit in het kader van de hamsterweken aldaar natuurlijk.
Erg leuk. Die hamsters vind ze zowiezo al heel leuk, ze heeft er een knuffel van en een paar sloffen.
Van mij mocht ze dat pakket wel kopen van haar zakgeld.
Ze heeft er enorm naar toe geleefd om dat ding dan eindelijk te kunnen maken. Er gaat namelijk nogal wat tijd in zitten dus wilde ik het niet even tussen neus en lippen door doen.
Affijn, die middag ging het gebeuren. We waren er helemaal klaar voor, alles wat we nodig hadden hadden we bij de hand. Dit keer heb ik ook van te voren de gebruiksaanwijzing door gelezen........onnodig te vertellen dat ik dat gedeelte nog wel eens oversla. Met als gevolg dat ik er dan halverwege achter kom dat er iets ontbreekt of dat ik een belangrijke stap heb overgeslagen. Met als gevolg natuurlijk dat het project dan mislukt.
Dit keer mocht er niks mis gaan dus we gingen er voor!
Eerst het zakje witte poeder in het bakje doen. Daar het water bij gieten. Van te voren had ik de mal al in elkaar geplakt, die stond klaar.....
Het mengsel moest net zo dik worden als gesmolten roomijs. Niet te dun dus. En binnen 6 minuten gebruiken anders werd het al hard. En je mocht het niet aan je handen krijgen want dat is schadelijk.
(wat voor troep is het dan in 's hemelsnaam als kinderen het ook nog moeten maken???)
Oke, Julia was driftig aan het roeren. We hebben precies de maatverhoudingen op de gebruiksaanwijzing aangehouden.
De gips werd alleen tijdens het roeren al hard........
Binnen 3 minuten dus !
Ik heb geprobeerd de substantie die inmiddels de dikte van klei had bereikt door het gaatje van 2 cm doorsnede te persen en zag allang al aankomen dat dat niet ging lukken.
Maar omdat ik tegen de kinders altijd zeg dat ze niet meteen moeten opgeven vond ik dat ik het goede voorbeeld moest geven.
Julia zat intussen aan de andere kant van de tafel al zuchtend mijn worsteling te bekijken.
Die voelde waarschijnlijk ook al aankomen dat deze missie verloren zou gaan.
Toch nog een keer geprobeerd de rotzooi door een trechter te persen maar het mocht allemaal niet meet baten......
Mijn handen waren wit van het gips en mijn wangen vuurrood van inspanning en nijd.
Toen heb ik maar verteld dat het niet ging lukken en dat we moesten opgeven. Maar dat we nog een zakje van dat witte poeder hebben dus dat we het wel nog een keer kunnen proberen....
Dus wat zegt Julia ijzig kalm :
"Mam, ik vraag het vanavond wel aan Papa, waarschijnlijk snapt hij wel hoe het moet"

Ik ben niet gauw sprakeloos maar toen wist ik echt even niet wat ik moest zeggen en of ik nou moest gaan lachen of boos worden.
Uiteindelijk siste ik haar toe dat Mama het heus wel snapt en dat dat stomme rotgips niet deugt!
Wat een draak!
(wie was hier ook al weer het kind??)

Posted: 22:42, 14/2/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Sporten....survival of the fittest?


20 jan, 

Het is 18.00 en loop relaxed de sportschool binnen.
Om 18.30 heb ik een afspraak met Michelle. Zij is degene die mij twee weken geleden in mijn kladden greep.
Ik wilde namelijk na twee maanden afwezigheid sneeky de sportschool binnensluipen. En dan heel argeloos op een fiets op loopband plaats nemen alsof ik nooit was weg geweest. Spijbelen? Moi? Tsss hoe durven ze het te denken!
Michelle heeft me apart genomen en mijn verhaal aangehoord. Geluisterd naar waar de knelpunten liggen en daar conclusies uit getrokken.
Voor vanavond hadden we afgesproken om het nieuwe schema dat ze had opgesteld door te nemen.
Ze zou me uitleggen hoe ik de oefeningen moest doen.

Zullen we de fitball meenemen naar de cardioruimte? Daar waar al 15 mensen op een fiets/crosstrainer zitten/staan? En waar iedereen je zit aan te gapen en het inwendig in z'n broek doet van het lachen omdat jij daar zo aan het prutsen bent?
Nee oke, ze zei die laatste 2 zinnen er natuurlijk niet bij. Maar ik dacht ze er wel achteraan want ik wist wat me te wachten stond.
En misschien kom ik op sommigen zelfverzekerd over, geloof me dat ben ik echt niet!

Er moesten namelijk oefeningen op een reuze skippybal gedaan worden. Alleen heeft deze bal geen handvatten.
De oefeningen zijn op het acrobatische af en vereisen wel enige oefening voor je ze helemaal goed onder de knie hebt. Mij maak je niks wijs, ik heb 3 lessen fitball gedaan en ben net iets te vaak van die bal afgedonderd.

Deze oefeningen zijn erg goed voor rug en buikspieren. En die moeten bij mij hard getraind worden omdat mijn bekken alle kanten op zwabbert. Prima manier uiteindelijk maar dan wil ik wel graag zonder al te veel pottenkijkers kunnen stuntelen. Uiteindelijk hebben we dat in een zaal gedaan waar op dat moment niemand was.
Heerlijk is dat als het zo rustig is...ik hou niet zo van veel mensen om mij heen als ik het op momenten moeilijk heb.

Klaar met de uitleg togen we weer naar boven alwaar ik een klap voor mijn kop kreeg. Tenminste, zo voelde dat.
Waar kwamen al die mensen vandaan? Echt alle toestellen waren bezet en mensen stonden nog net niet in de rij voor de apparaten.
Ik kreeg echt het idee dat ze gewacht hebben tot ik in de kelder was en zijn toen snel alle toestellen gaan bezetten. Stelletje.....

Tja wat nu? Ik wilde graag op een crosstrainer maar ze waren allemaal bezet.
Dan maar de legpress.....ook bezet. Oke, niks aan de hand dan ga ik wel buikspieren doen op dat buikspierending.....ja, die was gelukkig nog vrij!
En wat zag ik daar? Nog 1 crosstrainer vrij!
Alleen die stond tussen twee giegelende grieten in van een jaar op 17 die op de andere crosstrainers stonden te tetteren. Op de middelste trainer hadden ze hun mobieltje neergelegd waaruit een niet te definiëren geluid kwam. Ik denk dat het muziek was want ik hoorde een beat. In de zaal zelf stond de radio op Skyradio en in de zaal er naast een 1 of andere rampetamp muziek want daar waren ze iets in snel tempo aan het doen.
Ondertussen probeerden ze dus met elkaar te praten boven al dat geluid uit.

Even heb ik overwogen om naar ze toe te gaan en er wat van te zeggen. Op het gevaar af voor oud zeikwijf uitgemaakt te worden.
Ik heb het dan ook niet gedaan maar ben tegenover ze aan het werk gegaan op de toestellen. Ondertussen heb ik ze nauwlettend in de gaten gehouden. Ik bleef ze gewoon bekijken...
Blijkbaar vonden de dames het vervelend want in ene was hun tijd voorbij en waren ze klaar met crossen. Zo gauw als ze er af waren ben ik naar de crosstrainer toegerend. In mijn ooghoeken zag ik al een meute andere sporters aan komen snellen maar gelukkig heb ik de laatste twee weken mijn conditie toereikend op pijl kunnen brengen. Ik was de eerste en kon eindelijk crossen! De gedachte dat ik 1 persoon met mijn elleboog aan de kant heb gewerkt en een ander pootje gehaakt heb ga ik verdringen.
Mensen wat een stress. En ik maar denken dat sport ontspanning is!


Posted: 22:35, 14/2/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer