Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Zlata Strijkinstrumenten

About Me

Welkom op mijn blog! Hier vertel ik van alles over strijkinstrumenten, waar ik een speciaalzaak in heb (www.vioolspelen.nl) en van alles en nog wat eromheen.
Home | Profile | Archives | Friends

LET OP: Verplaatst!!! - 15:06, 16/9/2009

Lieve strijkers,

Deze blog is verplaatst naar: Zlata's blog (klik hier)

Hier kun je tegenwoordig alles over strijkinstrumenten lezen.

Ook is mijn blog tegenwoordig direct te bereiken via mijn webshop (klik hier), namelijk via de button Blog!

Groetjes,

Zlata Brouwer

Zlata Strijkinstrumenten

www.vioolspelen.nl


0 Comments | Post Comment

Ezine week 38-39 Zlata Strijkinstrumenten - 08:21, 14/9/2009

Ezine  
Week 38-39 2009

Beste lezer,

Welkom bij het Ezine week 38-39 van Zlata Strijkinstrumenten.
 
Je bent aangemeld om elke twee weken gratis een Elektronisch magazine (Ezine) te ontvangen boordevol tips, nieuws en informatie over viool, altviool, cello en contrabas.

Stuur het Ezine ook eens door naar andere geïnteresseerden. Zij kunnen zich hier aanmelden.

 De onderwerpen van deze twee weken zijn:

 • Open dag 19 september 12:00 – 15:00
 • Vioolles via de webcam
 • Fit as a fiddle (gezond vioolspelen)
 • Stijl snuffelen
 • Wat vinden klanten écht van Zlata Strijkinstrumenten?
 • Overige

Ik wens je veel muzikaal leesplezier toe!

Met vriendelijke groeten,
 
 
Zlata Brouwer, eigenaresse Zlata Strijkinstrumenten te Hilversum
 
PS: Nog meer Ezine? Ga naar het archief!
 

Open dag 19 september

Zaterdag 19 September 2009 van 12:00 – 15:00 mag met grote rode letters in je agenda worden gezet. Die dag kun je zonder afspraak bij mij langskomen om samen met andere strijkers onder het genot van een drankje en een hapje instrumenten te komen uitproberen. Deze dag kun je instrumenten en toebehoren kopen of huren en meteen mee naar huis nemen.

Ook voor informatie over het bespelen van strijkinstrumenten en/of mijn vioollessen ben je van harte welkom.

Het adres: Van Brakellaan 111, 1215 PH, Hilversum

Pin-automaat is aanwezig!

TIP: Ben je geïnteresseerd in een specifiek product. Bel even van te voren of het op voorraad is naar 06-45296820.

 

Vioolles via de webcam

 

Vioolles via webcam

Wil je eens vanachter je computer een vioolles uitproberen? Via de webcam geef ik vioolles door heel Nederland en soms zelfs buiten Nederland. Ik kan jou zien en horen en jij kunt mij zien en horen. Het is dus net alsof ik bij je in de kamer sta en je les geef!

Individueel

Deze lessen zijn individueel! Dat is heel belangrijk. De viool is een moeilijk instrument en vereist voor elke leerling een persoonlijke aanpak. Neem dus geen E-course of Youtube filmpje om viool te leren spelen. Dan ziet niemand of jij alles wel goed nadoet. Ook al heb je zelf het idee dat je het goed doet.

Vrijblijvend

Bij veel muziekscholen moet je meteen een jaar lang vooruit betalen om elke week les te hebben. Bovendien zijn er vaak lange wachtlijsten. Dit hoeft niet! Misschien wil je alleen een paar lessen hebben om je op weg te helpen. Misschien heb je helemaal niet wekelijks de tijd om naar vioolles te gaan. Bij webcam vioolles betaal je per les!

Probeer het nu!

Probeer eens een vioolles uit via de webcam! Je hoeft geen voorkennis te hebben of noten te kunnen lezen. Wel is het raadzaam om een viool te hebben, maar ik wil ook gewoon dingen demonstreren. Je hoeft alleen een webcam en MSN messenger of Skype te hebben. Als je een les wilt nemen, bestel je dit product (klik hier) en betaal je van te voren. Ik zal contact met je opnemen om de tijdstip van de les met je af te spreken. Dit kan meestal nog dezelfde week gepland worden!

 

Fit as a fiddle (gezond vioolspelen)

60% van de musici ervaart lichamelijke ongemakken veroorzaakt door het musiceren. Het belang van ‘gezond musiceren’ begint steeds duidelijker te worden. Verschillende initiatieven en methoden bestaan om gezond viool te spelen.
 
In het vorige Ezine heeft viooldocente Evelien Graat toegelicht hoe zij yoga integreert in haar vioolles.

Nu stelt Simone Vierstra zich voor met haar bedrijf ‘Fit2play’ te Hilversum.

"Professionele musici worden vaak vergeleken met topsporters. Ook musici hebben te maken met flinke lichamelijke en psychische belasting. Denk aan podiumangst, stress, onregelmatige werktijden.
 
Hoe houdt een musicus dat een professioneel leven lang vol? Het is belangrijk dat professionele musici met plezier op niveau kunnen blijven functioneren.
 
Vereisten daarvoor zijn niet alleen goede arbeidsomstandigheden maar ook goede begeleiding. Zoals ook in de topsport gebeurt, zowel op sportief als op mentaal gebied.

Al tijdens de vakopleidingen en bij de professionele orkesten is begeleiding op mentaal en sportief gebied een noodzaak om enerzijds blessures en mentale schade te voorkomen - en beter te begeleiden - en anderzijds eventuele financiële schade (ook voor het bedrijf) te beperken.

Bij het bespelen van een muziekinstrument, en zeker bij de viool, is een goede houding erg belangrijk.

Daarom is het verstandig naast vioolspelen ook aan sport te doen. Dan train je niet alleen maar je zogenaamde speelspieren maar ook de rest van je lichaam.

Met name de rug- en armspieren sterk maken kan de belasting van de nek enigszins verminderen. Indien nodig geef ik je speciale vioolgymoefeningen voor thuis.

Zijnde Fitness-en Personal Trainer kan ik je ook begeleiden in de sport-
school en bij het buitensporten.

Fit as a fiddle.
 
Een goede conditie is altijd meegenomen en kan blessures voorkomen."
 
Meer lezen? Klik hier!
 
 

Stijl snuffelen

Klassiek

De meeste mensen die een strijkinstrument leren bespelen, en dan met name de violisten en cellisten, krijgen een klassieke basisopleiding. In sommige gevallen ook omdat de muziekvoorkeur van deze mensen klassiek is.

Andere stijlen

Als je houdt van klassieke muziek spelen, is dat natuurlijk mooi om zoveel mogelijk te doen. Maar heb je wel eens aan een andere muziekstijl gesnuffeld?

Lage drempel

Je hebt wel eens gypsy muziek gehoord, en zou het zelf graag willen spelen. Maar je weet niet waar je moet beginnen! Zijn er wel boeken voor? In de muziekwinkel lijk je alleen klassieke bladmuziek te vinden. En van het internet word je ook niet wijzer!

Bladmuziek

Ja, veel volksmuziek wordt van muzikant tot muzikant doorgegeven. Maar soms zit daar een klassiek musicus tussen (bijv. G Gruen) die besluit de leuke tunes op te schrijven en de mensen die gewend zijn muziek van notenschrift te spelen gemakkelijker te maken (gypsy fiddle collection). Ook wordt vaak film/musical muziek omgezet naar eenvoudige solostukken, worden barokstukken omgezet naar latin muziek, worden mooie tango’s verzameld en nog veel meer.

Even snuffelen…

In de markt bestaan een aantal leuke muziekboeken om eens kennis te maken met een nieuwe muziekstijl. Vaak zijn de stukjes niet moeilijk en ook toegankelijk voor de licht gevorderde musicus.

Enkele tips (van de sluier):

 

Wat vinden klanten écht van Zlata Strijkinstrumenten?

Ik kan de meest prachtige verhalen vertellen over mijn bedrijf en mijn producten, maar ik kan me ook goed voorstellen dat je het liever van iemand anders hoort.
 
Bijvoorbeeld van mijn klanten!
 
Door een onafhankelijk bureau laat Zlata Strijkinstrumenten klantenenquêtes uitvoeren. Ik kan de uitkomsten van deze enquête niet beïnvloeden en wil dat ook helemaal niet.
 
Hoor het ook eens van een ander!
 
Kijk snel op:
 
Ben je al klant? Deel dan je ervaringen met potentiële klanten door een beoordeling aan te maken. Dit kost je nog geen vijf minuten!
 

Overige

Wil je (delen van) dit Ezine gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of andere publicatie? Dat kan, zolang je deze informatie-"blurp" (met een werkende link naar genoemde website!) opneemt: "Door Zlata Brouwer van Zlata Strijkinstrumenten. Ga naar www.vioolspelen.nl voor het aanmelden voor mijn gratis Ezine. "

Nog meer Ezine? Ga naar het archief!

Genoten? Stuur het Ezine ook eens door naar andere geïnteresseerden! Deze kunnen zich hier aanmelden.

Volgend Ezine: zondag 27 september 2009 om 10:00 in je mailbox!

0 Comments | Post Comment

Klanten beoordelen Zlata Strijkinstrumenten - 11:57, 8/9/2009

Ik kan natuurlijk prachtige verhalen vertellen over mijn bedrijf, maar wilt u het liever eens van een ander horen?

Kijk snel op http://www.kiyoh.nl/zlata_strijkinstrumenten/ wat mijn klanten van mij vinden!

Heeft u zelf wel eens wat gekocht van Zlata Strijkinstrumenten? Schrijf dan zelf een beoordeling!


0 Comments | Post Comment

Ezine week 36-37 Zlata Strijkinstrumenten - 08:44, 31/8/2009

Zlata Strijkinstrumenten Ezine   Week 36-37 2009

Beste lezer,

Welkom bij het Ezine week 36-37 van Zlata Strijkinstrumenten. Abonnees ontvangen elke twee weken gratis een Elektronisch magazine (Ezine) boordevol tips, nieuws en informatie over viool, altviool, cello en contrabas. Zowel over het bespelen van de instrumenten als de instrumenten zelf en alle bedenkbare toebehoren.
 
Geïnteresseerd? Je kunt je hier aanmelden.
 
De onderwerpen van deze twee weken zijn:
 • Standaard voor standaarden (standaard vs koffer)
 • Flageoletten, wat en hoe?
 • Vioolspelen met lichaam, hart, ziel… en yoga!
 • Welk instrument past bij mij?
Ik wens je veel muzikaal leesplezier toe!

Met vriendelijke groeten,

Zlata Brouwer, eigenaresse Zlata Strijkinstrumenten te Hilversum
 
 

De standaard voor standaarden

Bijna elke muzikant heeft een muziekstandaard om zijn/haar bladmuziek op te leggen. Eentje die lekker stevig en comfortabel is voor thuis en wie weet nog een opvouwbare lichtgewicht standaard voor onderweg. Ook zal de gemiddelde strijker een stevige koffer of hoes hebben waarin hij/zij zijn/haar instrument bewaart en vervoert.

Wat minder bekend zijn de instrumentstandaarden, een stevige constructie om je instrument neer te zetten. Het is handig om deze tijdens een optreden te gebruiken als je wel eens van instrument wisselt of even iets anders gaat doen. Ook kun je thuis je instrument bewaren in een standaard.

Instrumentstandaarden zijn verkrijgbaar voor viool, altviool, cello en contrabas. Ook zijn ze verkrijgbaar voor elektrische instrumenten en instrumenten in kindermaten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten: compacte opklapbare uitvoeringen en wat grotere stevigere uitvoeringen.

In dit Ezine wil ik ingaan op de voor- en nadelen van het bewaren van je instrument in een koffer vs een standaard:

Koffer (klik hier)

Standaard (klik hier)

Geschikt voor vervoer

Niet geschikt voor vervoer

Huisdieren/kinderen kunnen moeilijk bij je instrument

Het instrumenten staat open en bloot in de standaard

Instrument raakt relatief snel ontstemd

Instrument blijft relatief lang gestemd

Minder gevoelig voor schommelingen in de omgeving, zoals temperatuur

Gevoelig voor invloeden van buitenaf

Even wat moeite om het instrument erbij te pakken

Gemakkelijk het instrument bij de hand hebben

Koffer is verkrijgbaar vanaf € 49 bij Zlata

Standaard is verkrijgbaar vanaf € 9,90 (viool) bij Zlata

Een koffer heb je sowieso nodig, maar een standaard is een handige aanvulling om je instrument te bewaren. Ze kosten niet veel geld en je pakt je instrument er net iets sneller bij als je een verloren 10 mins hebt om te spelen. Wisselen van instrument tijdens een optreden is ook gemakkelijk met een standaard. En je instrument blijft wat langer gestemd.

 

Flageoletten, wat en hoe?

 

Wat is het?

Een flageolet is een speltechniek op een snaarinstrument, waarbij de snaar op een plek licht gedempt wordt in plaats van volledig tegen de toets gedrukt. Hierdoor ontstaat een hogere toon. Probeer het eens! Het vergt wel een beetje oefening. De flageolet toon (de hogere toon) staat in een bepaalde verhouding ten opzichte van de ‘normale’ toon.

Hoe werkt het?

Door het licht indrukken van de snaar trillen sommige harmonischen wel en andere weer niet. Dit komt doordat een harmonische trilt op een snaar met bepaalde knopen, punten waarop de harmonische niet trilt. Op een knoop valt er weinig te dempen, waardoor de harmonische dus niet gedempt wordt. De combinatie van de harmonischen die trillen en die gedempt worden bepaalt de hoogte van de flageolettoon. De boventoon kan meer dan een octaaf hoger zijn dan de ‘normale’ toon.

Op je viool/cello

Omdat de flageolet toon (de hogere toon) in een bepaalde verhouding staat ten opzichte van de ‘normale’ toon, dient wel zuiver gespeeld te worden ten einde de juiste flageolet te ‘pakken’.

Voor strijkinstrumenten bestaan twee soorten flageoletten:

De natuurlijke flageolet, waarbij op een losse snaar met één vinger een snaar licht wordt gedempt.

De onnatuurlijke flageolet, waarbij één vinger op de normale wijze op de snaar wordt gezet (snaar raakt toets) en een tweede vinger de flageolettoon produceert. Zo kan een toon geproduceerd worden die twee octaven hoger ligt.

Nota bene

Doordat het ‘licht dempen’ een manier is van je vinger op de snaar zetten die je niet bent gewend zal het zuiver spelen in eerste instantie wat lastiger zijn.

Hoe vreemd het ook klinkt: strijken is lastiger met een flageolettoon. Dynamiek is lastiger aan te brengen in de muziek. Door een verkeerde manier van strijken ontstaat al snel een soort kraakpiep, wat niet prettig voor het gehoor is.

Tips:

 • Speel absoluut zuiver, dat is hierbij extra belangrijk
 • Strijk licht en snel, haal de strijkstok in een relatief hoog tempo over de snaar en duw niet zwaar
 • Strijk legato (gebonden), maak gecontroleerde lange streken
 • Strijk enigszins tegen de kam aan (niet de kam raken), de plaats waar je strijkstok de snaar raakt is iets hoger, zo komt de flageolet beter uit en is makkelijker te pakken.

Toepassing

Een stuk waar een complete passage in flageolet wordt gespeeld is de zeer bekende ‘Czardas’ van Vittorio Monti. Hierbij wordt een thema eerst ‘normaal’ gespeeld en daarna volledig middels natuurlijke en vooral onnatuurlijke flageoletten. Hierdoor wordt een heel apart effect bereikt. Kijk Youtube er maar even op na!

Wist je dat…

‘Flageolet’ ook de naam is van een bepaalde soort boon? Deze wordt vooral in Frankrijk geteeld en zul je in de Nederlandse supermarkt niet snel tegen het lijf lopen.

Wil je zelf flageolettonen en/of de Czardas leren spelen, klik dan hier!

 

Vioolspelen met lichaam, hart & ziel – Viooldocente Evelien Graat

 
 
Musiceren is meer dan een instrument fysiek kunnen bedienen. Kunst – en in het bijzonder muziek – is een uiting van iets ongrijpbaars. Je zou het zelfs spiritueel kunnen noemen.
 
Via een instrument probeer je een gevoel over te brengen in klank zodat je het met anderen kunt delen en waarmee je een snaar kunt raken in de luisteraar.
 
Om daartoe in staat te zijn is het nodig om fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel in balans te zijn. Daarom combineer ik de vioollessen met yoga-oefeningen.
 
Yoga brengt je terug bij je eigen essentie, versoepeld en geeft flexibiliteit aan je spieren – wat blessures helpt te voorkomen – zorgt voor een optimale houding en brengt je gedachten tot rust zodat het concentreren beter gaat.
 
Kortom: je wordt niet meer afgeleid door gedachten of emoties en je leert het belangrijkste instrument – je lichaam – te beheersen. Op die manier voedt je jezelf, wat hoorbaar is in de toon omdat je dan een echte verbinding kunt aangaan en innerlijke kracht geeft aan de muziek.
 
Als viooldocente begin ik mijn lessen met een reeks yoga-oefeningen als warming-up en ga daarna over op de “standaard” vioolles waarin ik volgens het ESTA*-Leerplan werk.
 
Meer weten over vioolles in de omgeving Utrecht bij Evelien Graat? Klik hier!
 
* European String Teachers Association
 
 

Welk instrument past bij mij?

 

Welke viool/cello/contrabas?

Er zijn strijkinstrumenten in de markt vanaf € 50 tot € miljoenen. Ik kan me goed voorstellen dat je niet weet of je nou een studie instrument, handgemaakt instrument of meester instrument moet kopen en wat deze begrippen inhouden. Ook kan ik me voorstellen dat je geen idee hebt of jouw instrument nu € 500 moet kosten of € 2.000.

Ik ook niet!

Ik weet het ook niet vanaf deze afstand! Wel heb ik zelf honderden strijkinstrumenten gekocht en heb ik net zo veel mensen begeleid in het kopen van een strijkinstrument. Graag wil ik met je delen wat deze ervaring mij heeft opgebracht en jou zou kunnen opbrengen. Dat kan wel vanaf deze afstand.

Technisch ok

Wat voor alle mensen geldt die een strijkinstrument kopen, is dat het strijkinstrument technisch ok is en speelbaar/speelklaar is. Dit zijn vage veel gebruikte termen, die voor iedereen wat anders betekenen.

Voor mij betekent het:

 • Constructie is goed, het strijkinstrument kan lang meegaan en is goed en netjes afgewerkt
 • Juiste materialen, voor de juiste doelen
 • Speelklaar, kam en toets goed afgesteld en op maat gesneden en ook de minder zichtbare details als de stapel op maat en van goede kwaliteit
 • Goede snaren, die bij het instrument passen

Passende klank

Klank is een vaag begrip. Wat de één erg mooi vindt, vindt de ander weer lelijk. De één houdt van een strijkinstrument met een heldere grote klank, de ander vindt dit schel. De één wil een strijkinstrument met een zachte klank, de ander vindt dezelfde klank nasaal.

Een klank moet passen bij wat jij mooi vindt klinken, bij jouw idee van het geluid dat je wilt maken. Het strijkinstrument moet je niet beperken, maar juist uitdagen en belonen als je iets goed doet. Een passende klank is ook afhankelijk van jouw muziekvoorkeur.

Prijs

Een hogere prijs betekent niet altijd een mooiere klank. Wel is het zo dat met een groter budget meer mogelijkheden zijn. Van een duurder instrument kan men doorgaans meer verwachten. Voor de prijs speelt niet alleen de klank een rol, maar ook andere dingen. Te denken valt aan de reputatie van de verkoper of het merk. A-merken zijn nu eenmaal aan de dure kant, maar niet in alle gevallen beter. Bovendien: wat vandaag een onbekend merk is, kan morgen een A-merk zijn!

Passend instrument

Iemand die op zoek is naar een elektrische 5-snarige viool kan na een lange zoektocht thuiskomen met een akoestische 4-snarige altviool. Wel een extreme sprong natuurlijk, maar wat ik wil zeggen is: kies een passend instrument. In de zoektocht naar klank kan blijken dat je liever een elektrisch instrument wilt dan een akoestisch instrument. Of dat je besluit over te stappen van viool naar altviool. Ik heb het allemaal van dichtbij meegemaakt. Sta tijdens je zoektocht open voor nieuwe dingen.

Zoektocht

De aankoop van een instrument is maatwerk. Voor elke strijker is het een nieuwe zoektocht en iedereen is anders. Iedereen speelt ook anders. Zlata Strijkinstrumenten wil je graag gratis en vrijblijvend adviseren en begeleiden in deze zoektocht. Daarom is Zlata Strijkinstrumenten geopend op afspraak, zodat ik (Zlata) uitgebreid individueel de tijd voor elke klant kan nemen. Heel persoonlijk!

Andere aanbieders

Zlata Strijkinstrumenten raadt haar klanten aan om ook bij andere aanbieders te gaan kijken/luisteren/spelen. Vergelijkingsmateriaal is belangrijk bij het beslissingsproces.
 

Overige

Wil je (delen van) dit Ezine gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of andere publicatie? Dat kan, zolang je deze informatie-"blurp" (met een werkende link naar genoemde website!) opneemt: "Door Zlata Brouwer van Zlata Strijkinstrumenten. Ga naar www.vioolspelen.nl voor het aanmelden voor mijn gratis Ezine. "

Nog meer Ezine? Ga naar het archief!

Genoten? Stuur het Ezine ook eens door naar andere geïnteresseerden! Deze kunnen zich hier aanmelden.

Volgend Ezine: zondag 13 september 2009 om 10:00 in je mailbox!

0 Comments | Post Comment

Ezine week 34-35 Zlata Strijkinstrumenten - 09:27, 16/8/2009

Zlata Strijkinstrumenten Ezine   Week 34-35 2009

Beste lezer,

Welkom bij het Ezine week 34-35 van Zlata Strijkinstrumenten. Je kunt elke twee weken een schat in je mailbox te krijgen van informatie, nieuws en tips aangaande strijkinstrumenten in de vorm van dit Ezine. Dit Ezine wordt op mijn blog geplaatst, maar het is natuurlijk gemakkelijker om je aan te melden via: http://www.vioolspelen.nl/ezine.php. Dan krijg je dit Ezine elke twee weken in je mailbox. Gratis, vrijblijvend, geen spam!

De onderwerpen van deze twee weken zijn:

 • Een spannende strijd tussen stemvork vs stemapparaat
 • Beginnen met vioolspelen (ook voor volwassenen!)
 • Een gloednieuwe dienst van Zlata Strijkinstrumenten
 • Overige
 
 

Een spannende strijd tussen stemvork vs stemapparaat

In de goede stemming?

Voor gevorderde violisten misschien gesneden koek, maar beginnende violisten hebben dikwijls problemen met het stemmen van hun viool. Vaak wachten zij tot de volgende les. Maar… een week lang op een valse viool spelen klinkt niet ‘als vioolmuziek’ en is slecht voor de ontwikkeling van je muzikale gehoor.

Een viool ontstemt…

Speel je piano, dan komt enkele keren per jaar een pianostemmer langs die het allemaal voor je regelt. Maar… wij strijkers hebben het niet zo makkelijk! Wij moeten elke dag ons instrument stemmen. En als de temperatuur en de luchtvochtigheid tegenvallen, meerdere keren per dag (even aangenomen dat we allemaal fanatiek elke dag spelen).

Ontstemmen kan komen door…

 • Luchtvochtigheid
 • Temperatuurswisselingen
 • Te gladde of te losse stemschroeven (laat ze aanpassen!)
 • Snaren die nog op ‘lengte’ moeten komen (nieuw)
 • Trillingen (bijv. door vervoer)
 • Musiceren!
 • En meer…

Hoe te stemmen?

Stemmen doe je met de stemsleutels en/of de fijnstemmers op je viool. Je slaat een stemvork aan op de toon A (of een piano) en je stemt de rest van de snaren middels dubbelklanken (reine kwinten). Ook kun je een stemapparaat kiezen die elektronisch per snaar aangeeft of die snaar te hoog of te laag gestemd is. Een stemapparaat is dus geen machientje dat je viool stemt, maar die aangeeft hoe je moet stemmen.

Stemvork vs Stemapparaat

Stemvork

Stemapparaat

Duurt langer voordat je zelf kunt stemmen

Iedereen kan meteen stemmen

Ontwikkelt je muzikaal gehoor

Kauwt de zuiverheid voor (je oor wordt lui)

Geeft maar 1 toon aan

Geeft voor elke snaar aan of die zuiver is

Luxe uitvoering kost 7,50 euro bij Zlata

Vanaf 14,50 euro verkrijgbaar bij Zlata

Gaat lang mee

Batterijen moeten vervangen worden

Wereldwijd aangeraden door viooldocenten

Relatief nieuw en natuurlijk superhip ;)

 

Wat is beter?

Op dit gebied is er geen ‘goed of slecht’, maar het afwegen van de voordelen en de nadelen. Vraag je vooral af ‘wat is beter voor mij?’. Elke situatie is verschillend.

Kopen? http://www.vioolspelen.nl/accessoires-stemvorkenapparaten-c-65_118.html

 

 

Beginnen met vioolspelen (ook voor volwassenen!)

Hulp bij viool kopen, vioolles en beginnen met vioolspelen!

"Ik wil wel, maar weet niet waar ik moet beginnen!"

 Veel nieuwbakken violisten of violisten-in-spé spreken dit uit. Nog meer denken het alleen maar.

 Wat moet je doen als je (of je kind!) wilt beginnen met vioolspelen en je:
- kunt geen noten lezen
- hebt nooit iets met muziek gedaan
- je denkt dat vioolspelen te moeilijk/duur voor je is
- bent toch stiekem (of niet zo stiekem!) verliefd op de viool

 Ik kan hier een boekwerk (nee, meerdere!) over vol schrijven, maar jij wilt binnen vijf minuten weten waar je moet beginnen en wat je moet doen.

Goed... hou je vast, stap in de sneltrein, hier gaat ie dan... vanaf nu ben jij violist! Iedereen kan viool leren spelen. Ook als je denkt dat je zo muzikaal bent als een aap en twee linkerhanden hebt. Dat zal namelijk vast wel enorm meevallen!

 Dit heb je nodig:

- Vioolles (je kunt het zonder proberen, maar dan gaat het allemaal enorm langzaam en leidt in 999 van de 1000 gevallen tot geen mooi spel en soms zelfs nare blessures door slechte houding, kies iemand die aan het conservatorium studeert of afgestudeerd is, durf te vragen om referenties en diploma's, minstens zo belangrijk is het dat het (persoonlijk én muzikaal) klikt tussen jou en je docent)

 - Complete vioolset (een viool, een stevige vormkoffer (geen gigbag!), een strijkstok, een blokje hars)
- Schoudersteun (daarmee ligt je viool comfortabel en stevig op je schouder)
- Muziekstandaard (om je bladmuziek op te leggen)
- Stemvork of stemapparaat (om je viool buiten de lessen zelf te stemmen)
- Lesboek (ook als je les hebt, krijg je waarschijnlijk les volgens een bepaalde methode, laat je hierin adviseren door je viooldocent)

 TIP: Begin met het huren van een viool. Als blijkt dat je er zeker weten mee wilt doorgaan, kun je koop overwegen.

 TIP: Koop niet zomaar spullen op internet al lijken ze aantrekkelijk geprijsd! Maak een afspraak in een speciaalzaak en laat je goed informeren. Stel al je vragen, ook al denk je dat ze dom zijn! Als je zelf niet viool speelt, vraag degene die je de viool verkoopt/verhuurt om het instrument te demonstreren!

Handige links:

Vioolles aan huis in ‘t Gooi: http://www.vioolspelen.nl/vioolles.php

Goede verantwoorde vioolset om mee te beginnen (betaalbaar!):
http://www.vioolspelen.nl/studieviool-klasse-p-283.html

Of huren natuurlijk:
http://www.vioolspelen.nl/verhuur.php

Schoudersteun:
http://www.vioolspelen.nl/onderdelen-schoudersteunen-c-110_111.html

Muziekstandaard:
http://www.vioolspelen.nl/muziekstandaard-zwart-gespoten-metaal-p-96.html

Stemvork/apparaat:
http://www.vioolspelen.nl/accessoires-stemvorkenapparaten-c-65_118.html

Lesboeken:
http://www.vioolspelen.nl/bladmuziek-viool-lesboeken-c-103_81.html

Tips voor viool:
http://www.vioolspelen.nl/tipboek-viool-altviool-pinksterboer-p-400.html

Ik hoop dat ik nu voor beginnende violisten de drempel heb verlaagd toe te geven aan hun droom!

 

Een gloednieuwe dienst van Zlata Strijkinstrumenten

Vioolles!

Vanaf Januari 2010 scheurt Zlata Brouwer door ’t Gooi in haar rode monster (auto) om vioolles aan huis te geven. Vanaf € 13,60 per les kun jij elke week een muzikaal bezoekje krijgen.

Zlata’s methode: Iedereen heeft talent!

Vanaf les één ga je al strijken en tijdens het vioolspel leer je spelenderwijs noten lezen. Het lesprogramma wordt voor jou op maat gemaakt. Wat ik belangrijk vind:
 • Spelplezier, muziek maken is leuk!
 • Samenspel, ik begeleid je op de viool of de piano.
 • Ontspanning, een goede ontspannen houding voorkomt narigheid.
 • Niveau, iedereen heeft talent… ik haal het tevoorschijn!
 • Jij bepaalt, waar je heen wilt en wat je wilt bereiken.

Ik neem leerlingen aan vanaf 4 jaar oud tot 99 jaar oud. Naast het vioolles geven aan kinderen ben ik ook gespecialiseerd in het begeleiden van volwassen beginners in het vioolspel. Het is nooit te laat! Wees in ieder geval niet te laat met inschrijven voor januari 2010!

Lees meer over mijn vioollessen: http://www.vioolspelen.nl/vioolles.php
 
 

Overige

WIL JE (DELEN VAN) DIT EZINE GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-"blurp" (met een werkende link naar genoemde website!) opneemt: "Door Zlata Brouwer van Zlata Strijkinstrumenten. Ga naar www.vioolspelen.nl voor het aanmelden voor mijn gratis Ezine. "

Alle Ezines zijn na te lezen op http://www.bloggers.nl/zlata.

Volgend Ezine: 30 augustus 2009 om 10:00 in je mailbox!

0 Comments | Post Comment

Gratis Ezine over viool, cello en bas! - 10:05, 4/8/2009

Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes, tips en informatie over viool, cello en bas spelen en musiceren in het algemeen?

Een schat aan informatie van jouw expert helemaal gratis en vrijblijvend tweewekelijks in je mailbox!

Meld je dan via http://www.vioolspelen.nl/ezine.php aan voor een gratis tweewekelijks Ezine over strijkinstrumenten!
Ik heb alleen je voornaam en e-mail adres nodig.

En ben je het zat? Dan meld je je net zo makkelijk weer af.

Geen spam en geheel vrijblijvend!

Wil je weten:
- Hoe een elektrische viool/cello/bas werkt?
- Hoe je ontspannen en zonder blessures musiceert?
- Hoe je zelf je strijkinstrument onderhoudt?
- Wat de altviool kan bijdragen aan metal?
- Welke leuke nieuwe bladmuziek op de markt is?
- Waar je moet beginnen als je viool/cello/bas wilt leren spelen?
- En nog heel veel meer!

Mis dit niet! http://www.vioolspelen.nl/ezine.php

Met muzikale en vriendelijke groeten,

Zlata

 


0 Comments | Post Comment
Hosting door HQ ICT Systeembeheer