Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Zomaar een dag

Werk ?

21:46, 12/4/2012 .. 0 comments .. Link
 

Zomaar en dag, tenminste dat zou het moeten zijn. Gisteren was het weer mis, ik voel de spanning als ik er aan denk.

Wat is mijn taakomschrijving ook nog maar…….

 De leraar geeft onderwijs en begeleidt leerlingen, levert een bijdrage aan de voorbereiding en ontwikkeling van het onderwijs, levert bijdragen aan de schoolorganisatie en is verantwoordelijk voor professionalisering.

 Het is 8 uur, kopje koffie en langzaam stroomt het plein vol met leerlingen. Ik geniet van de spelende kinderen. Half 9, de bel gaat en de kinderen gaan netjes per groep naar binnen. De dag begint. 

En daar staan ze dan ineens, de boze, schreeuwende ouders. Geen afspraak, niet voor rede vatbaar. De bedreigingen en verwensingen worden geuit.

Mijn persoonlijke grens wordt met voeten getreden, zo kan en mag niemand met mij omgaan. Maar ik moet in mijzelf opzoek naar een nieuwe balans. Ik sta hier niet voor mijzelf, ik ben de professional. (zie taakomschrijving)

Mijn taak is ineens heel anders, veiligheid van mijn collega’s en vooral van de kinderen staat voorop. Ik ben het laatste obstakel tussen de woedende ouder en een klas vol kinderen. 

Het duurde al met al een kwartier, denk ik. Zo voelt het niet, ik ben leeg, ik ben kwaad.

Achter mij begint mijn taakomschrijving wat lawaai te produceren. Ik haal diep adem, schudt even met mijn bovenlichaam en armen. De adrenaline ebt langzaam weg, ...... te langzaam.

Ik sluit de deur achter mij en richt mij tot de kinderen.

 Wie ik ben???

Ik ben leerkracht.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Werk ?

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer