Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Over alles

seizoenen zoals ik ze zie, voel en hoor

Posted on 21.1.2014 at 03:37

WINTER ; GRIJS, GRAUW, WIT, BRUINIG IK VOEL KOU EN HOOR WINTER WINDS VAN MUMFORDS AND SONS

LENTE; LICHTBLAUW, WIT, GEEL, ZACHTGROEN, IK VOEL LAUWTE EN HOOR LA PRIMA VERA VAN VIVALDI

ZOMER; HELDER BLAUW, ORANJE, ROOD, GEEL, IK VOEL WARMTE EN HOOR SUMMER VAN WAR

HERFST: DONKERGROEN, ROESTBRUIN, OKER, VAAL, IK VOEL NATHEID EN HOOR FOREVER AUTUMN GESCHREVEN DOOR jEFF WAYNE EN UITGEVOERD DOOR JUSTIN HAYWARD (MOODY BLUES)

 

 

En de kosten rijzen de pan uit

Posted on 14.1.2014 at 03:44

Hallo zonnestraaltjes van me,

 

Het is een tijd voor een doktersverhaal.

Niet schrikken, ik verkeer in blakende gezondheid maar ik heb wel de zorg opgezadeld met onnodige kosten, mijn excuses. Maar ik ben blij dat ik niets mankeer.

In maart van 2013 bemerkte ik een vlekje in mijn linkeroog. Een soort groot uitgevallen komma (bolletje met staart) en dat stoorde me. Ik kon het niet wegknipperen en het bewoog vanuit mijn linkerooghoek naar het midden van mijn pupil en weer terug. Pijn deed het niet en ik weet dat er talloze mensen zijn met plekjes, vlekjes en andere dingetjes in hun ogen die daar geen last van hebben dus maakte ik me geen zorgen.

Ik kwam in april bij mijn huisarts voor controle van mijn bloeddruk en vertelde over dat plekje in mijn oog. Zij heeft gekeken maar zag niets en dacht dat ik een zogenaamde mouche volantes (letterlijk vertaald: Vliegende muggen) in mijn oog had. Een waterachtig lichaam dat zich over het oogoppervlak beweegt, volstrekt onschuldig maar lastig. Gaat vanzelf over.

In mei kreeg ik er iets bij, en nu moet ik slaapgewoontes gaan delen met jullie, dit verhaal wordt bepaald intiem. Hahaha!

Ik slaap op mijn rechterzij en als ik wakker word, lig ik met mijn rechteroog in het kussen en kijk ik dus met links. Op een nacht ontwaak door een blaas die geleegd wil worden en sla mijn linker oog op, normaal zie ik dan de rode verlichting van mijn wekker, nu bleef het pikkedonker. Aj dat was niet goed maar terwijl ik rechtop ga zitten merk ik dat ik al weer zie. Ik haal opgelucht adem en ga doen waarvoor ik wakker werd. Dit verschijnsel doet zich op drie achtereenvolgende nachten voor en daarna niet meer. Ik heb geen knallende hoofdpijn gehad, ik heb geen functieverlies van andere ledematen, helemaal niets.

Na de vakantie kom ik terug bij mijn huisarts en vraag om een verwijsbrief voor een oogarts want die vliegende mug in mijn oog hindert me behoorlijk. Het enige moment dat ik er geen last van heb is als ik t.v. kijk maar dat doe ik niet 24 uur per dag.

Ik kom in oktober bij een oogarts van het Oogheelkundig Medisch Centrum in Haarlem terecht. Zij constateert dat het vlekje in mijn oog inderdaad een onschuldige mouche volantes is. Hij is weliswaar aan de grote kant, maar echt ongevaarlijk en moet uiteindelijk ook zelf weer weggaan. Wanneer weet niemand (hij is er nu ook nog).

Op het moment dat ik het zeg, kreeg ik spijt en dacht al: “had ik mijn mond maar gehouden’, maar ja je weet niet alles van te voren. Ik heb deze arts echter het verhaal van de drie nachten verteld en toen begonnen bij haar allerlei alarmbellen te rinkelen. Ik moest direct terug naar de huisarts met een grote brief van haar waarin stond dat ik wel eens TIA’s of CVA’s gehad kon hebben. Nou, nou riep ik nog: ”dat vind ik wel een snelle conclusie en waar leidt u dat van af?’’ Er viel niet te praten, hop, hop naar de huisarts.

Dubbele afspraak bij de huisarts gemaakt, want ja ik laat me niet als een lam naar een slachtbank leiden dus er moest gepraat worden.

Voor wie niet weet wat het verschil is tussen een CVA en een TIA leg ik het hier even simpel uit. Het behelst natuurlijk veel meer, maar ik schrijf geen medisch handboek.

CVA, Cerebro Vasculair Accident, betekent ‘ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’. Dit kan een hersenbloeding of een herseninfarct zijn. Veelal is er links of rechts van het lichaam een verlamming en soms is in meer of mindere mate afasie aanwezig. Verder kunnen de gevolgen voor gedrag en karakter zeer ernstig zijn. Een CVA zonder blijvende gevolgen noemt men een TIA

 Let wel de enige klacht die ik had was drie keer een seconde, beslist niet langer, niet kunnen zien met mijn linker oog.

Functie uitval na een TIA trekt vaak weg en bij een CVA zijn de gevolgen vaak ernstiger. Maar als men drie keer achter elkaar een TIA of een CVA krijgt, is dat nooit met de dezelfde symptomen en zijn de restgevolgen ook veel erger. Ik kon dus wel met zekerheid zeggen dat ik dat niet gehad had.

Mijn huisarts was het op zich wel met mij eens, maar zei: “Manda, laat het onderzoeken, want als jij over een paar maanden wel een TIA of erger krijgt, dan ben ik wel een domme arts geweest die jou niet door hebt gestuurd’’.

Ik heb deze huisarts een paar keer meegemaakt bij sterfgevallen in de familie en ik vertrouw haar en ik geloof in haar dus ik ging akkoord.

Ik kwam als eerste bij een internist terecht die mij gelijk aan de bloedverdunners wilde hebben. Ik heb dat geweigerd en gezegd dat ik eerst de onderzoeken wilde afwachten. Vond ze dom (zei ze niet, maar ik zag het haar denken)

Nu kortom na een uitgebreid vaatonderzoek (met geen spoortje van verkalking), bloedonderzoek (waarbij vast is komen te staan dat ik een cholesterol gehalte van 4,3 heb, dit is  laag en ik gebruik geen medicijnen daarvoor) een onderzoek door en gesprek met een neuroloog die stelde dat ik inderdaad geen reden had om aan te nemen dat ik een TIA of erger gehad heb. Twee hartfilmpjes zijn er gemaakt, ik heb 24 uur met een holtertape om gelopen en toen zei de cardioloog ook dat er geen reden was voor zorg.

Hedenochtend bij de internist geweest voor het afrondende gesprek en wat denk je?

Aangezien ze niet weten wat ik gehad heb en dat dat onbevredigend is, leek het haar toch niet onverstandig om bloedverdunners te gaan gebruiken!

Op mijn vragen  als hoeveel kans is er op een TIA, had ze geen antwoord., hoeveel kans is er op een TIA als ik bloedverdunners gebruik? Had ze geen antwoord.

Ik had wel een antwoord: dag dokter hopelijk tot nooit weer ziens!!

Ik ben echt blij dat ik niets mankeer, maar eigenlijk wist ik dat wel. Er zijn echter nog veel roependen in de woestijn die wel iets hebben, maar niet gehoord worden.

Ik heb in ieder geval mijn eigen risico voor 2014 al verbruikt. en de zorgkosten een beetje opgehoogd, mijn excuus.

Hedbben jullie ook van dit soort verhalen, laat het me weten, ik smul ervan. Heb je wel iets vervelends of ergs maar word je niet gehoord, laat het dan ook weten, samen komen we misschien verder.

Ik wens jullie verder een goede dag toe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom een blog?

Posted on 8.1.2014 at 04:03

Hallo lezer, lezeres,

 

Ik wil een blog begeinnen. Mijn statusupdates voor facebook zijn vaak veel te lang dus misschien is een weblog meer geschikt voor mij.

Echter, ik ben behoorlijk geschrokken van het aantal hits dat ik krijg als ik het internet raadpleeg met de vraag over hoe dan te starten en welke site zou daar geschikt voor zijn.

Ik wil overal op kunnen inhaken, maar dat mag niet, want ik moet een rode draad volgen. Van het woordje ''moeten'' krijg ik jeuk dus dat is al een probleempje. Ik moet regelmatig posten, anders raak ik mijn volgers kwijt, maar soms heb ik 3 keer in een week iets te zeggen en soms in 3 weken niets. Ook mag het niet te lang worden, less is more om het maar in goed ''Nederlands" te schrijven. Maar soms is het nodig om een lang verhaal te schrijven aangezien je, om duidelijk te maken wat je bedoelt, achtergronden wil uitleggen en toelichten.

En dan worden  deze tips en regels geschreven in een Nederlands dat niet te volgen is omdat het vol zit met grammaticale- en spellingsfouten. Natuurlijk ik maak ook fouten, dat kan ik niet ontkennen maar ik weet wel het verschil tussen bezittelijke-en persoonlijkevoornaamwoorden. Ook weet ik de spellingscorrector te vinden.

Het lijkt erop dat mijn eerste weblog klaar is. Nu nog posten!

 

Dit schreef ik in het begin van deze week op mijn profiel in Googlekringen. En ik maakte er melding van op Facebook. Ik kreeg echter een aantal teleurgestelde reacties want veel vrienden waren niet bekend met Googlekringen en vroegen waarom ik niet gewoon op een openbare voor iedereen toegankelijke site zat. Bij deze is dat rechtgezet en  nu maar hopen dat ze me vinden en lezen.

Justin Bieber noemt zijn fans Beliebers, Lady GaGa zegt monsters tegen ze. Hoe lief bedoeld ook, ik vind het niet vriendelijk klinken. Aangezien ik te vinden ben onder  de naam zon1959 ga ik mijn fans aanspreken met; Zonnetjes, dat klinkt veel leuker.

Natuurlijk zal dit blog later worden opgesierd met foto's en misschien een ander lettertype of formaat maar dat is voor de toekomst. Het begin is er.

Commentaar vind ik prima, graag zelfs, kritiek ook welkom. Echter er wordt niet gescholden, geen racisitische opmerkingen geplaatst en bij bedreiging doe ik aangifte. Maar aangezien jullie mijn zonnetjes zijn, geloof ik niet dat ik daar bang voor hoef te zijn.

 

 

 

 

 


Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer