Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Rondreis Zuid Afrika Home | Profile | Archives | Friends

We zijn weer thuis29/4/2007
 

Lieve allemaal

29 april 2007

 

Maandag  23 april. Vandaag blauwe lucht 30 graden. Na het ontbijt gaan we richting Tafelberg. Hoe dichter bij we komen hoe imposanter hij wordt!!!! We nemen de gondel naar boven, daarin gaan ongeveer 60 personen. De vloer draait rond, zodat iedereen van het uitzicht rondom kan genieten. Boven op de berg is het uitzicht adembenemend. Het is erg helder vandaag. We wandelen rond, en genieten! In het restaurant eten, en drinken we iets. Het geeft een gevoel van zitten op het dak van de wereld. Weer beneden gaan we richting Waterfront het winkelcentrum aan de haven. We willen erg graag nog naar Robbeneiland, en boeken dat voor woensdagmiddag. Als we rondlopen, zien we een zeilschip dat rondvaarten verzorgt. We gaan aan boord. Op de motor varen we de haven uit, en dan gaan de zeilen omhoog. Het gaat lekker hoor!! We drinken champagne, en ineens roept er iemand dat er walvissen te zien zijn!! Inderdaad zien we twee staarten en een vin boven het water uitsteken!! Dat is geluk hebben, want het is niet de tijd van het jaar. Prachtig om te zien. Vanavond worden we verwacht bij Mandy en Miles, een neef van Peter. Het is gezellig, met heerlijk eten en gezellige babbels.

Dinsdag 24 April. Vannacht heeft het flink geonweerd, dat klinkt wel even anders tussen de bergen. Na het ontbijt gaan we op weg naar Stellenbosch. Op het wijnlandgoed Spier zijn we de gehele dag. We beginnen met een rondwandeling langs de Afrikaanse markt, de wijnproeverij en de tuin. Deze is erg groot, en overal staan loungebanken en picknicktafels. We laten een mand vullen, en zitten heerlijk aan het water voor onze lunch. Het is heerlijk!!! Dan lopen we naar de manege. Er worden paarden voor ons gezadeld, en met een gids maken we een rit langs de wijngaarden van een uur. Het is een heel avontuur!!! Dan kijken we nog bij de Cheeta’s. Om 18.00 uur hebben we een tafel gereserveerd bij Moyo’s. Het ziet er gezellig uit. In grote tenten is er prachtig gedekt. Er branden sfeerlichten en langs de gehele zijde staan er buffetten opgesteld. We mogen onbeperkt eten, en er is echt voor iedereen wat. Er wordt gezongen, gedanst en muziek gemaakt. We genieten.Wel heel veel mensen!!! Als het vol is zijn dat ongeveer 2000 mensen.

Woensdag 25 April. Zonnige blauwe lucht, dus lekker ontbijten op ons terras. Tegen 13.00 uur zijn we bij de Waterfront waar de boot vertrekt naar Robbeneiland. Daar worden we rondgeleid met de bus. Het is erg massaal en bijna als een schoolreisje. Met een

ex-gevangene bezoeken we het complex waarin Nelson Mandela gevangen zat. Om 16.00 uur gaat de boot terug. We eten bij “ONS HUISIE”  dat tegenover ons huis ligt. Het is er erg gezellig en lekker.

Donderdag 27 April. Vandaag de eerste slecht weerdag. Het regent constant en er staat een stevige wind. We gaan naar het centrum van Kaapstad. Ondanks het weer is het er prettig rondlopen. We vinden een Afrikaanse markt waar erg veel te zien is. In een klein atelier wordt er met de naaimachine geborduurd. Het zijn echte kunstwerken. Vanavond komen Mandy en Miles bij ons eten. Het zal zeker gezellig worden. Morgen de laatste dag. Dat wordt passen en meten in de koffers. Er zijn zelfs al twee nieuwe koffers gekocht!!

Tot zo ver het verslag van onze vakantie in Afrika!!! Wij hebben er erg van genoten, wij hopen dat jullie het leuk vonden om te lezen wat we zoal mee gemaakt hebben. We hebben 1200 foto’s en 4 uur film geproduceerd, dus….. Jullie allemaal heel hartelijk bedankt voor de leuke reacties, erg leuk. Op zaterdag 28 april zijn we weer thuis.

Groetjes en tot gauw Cor, Peter,Henk en Gerda.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Maandag 23 april Kaapstad23/4/2007
Maandag 23 april

Lieve allemaal


Dinsdag 17 april. Hier weer een verslag vanuit Zuid Afrika. Vandaag ontbijten we bij Mug en Bean, het smaakt heerlijk. Dan even een boodschap. Hierna gaan we op weg naar het olifantenpark, vlak bij Knysna. Met een Ranger rijden we naar de olifanten toe. Er wordt veel verteld, en we kunnen olifanten voeren. Daarna mag je ze ook aaien, het voelt heel stevig, maar wel warm aan. Het zijn imposante dieren, en zeker van zo dichtbij!!! Dan gaan we op weg naar de stad Knysna. Aan het water eten we de lunch, en dan maken we een boottocht op de lagune. Jammer genoeg is het erg koud, maar toch leuk.

Woensdag 18 april. Vandaag rijden we richting George. De autorit gaat weer dwars door bergen, over diepe ravijnen, en de natuur doet ons soms weer met grote ogen kijken. Af en toe stoppen we om te genieten. We stoppen bij een infobord, en al snel worden we omringt door een aantal jongens die ons welwillend wijzen waar we zijn moeten. Als dank geven we ze ieder 5 rand, ze zijn er blij mee. We rijden naar de struisvogelfarm in Oudtshoorn. Dit gebied is hier bekend om. We gaan met een gids de farm op, en horen veel over de struisvogel, en we mogen ze voeren. Ook kun je er op rijden, maar dat laten we graag aan anderen over. Het ziet er niet erg comfortabel uit. Wel krijgen Gerda en Peter een nekmassage van de vogels, hoe dat gaat kan ik niet beschrijven, maar is wel te zien straks op de video!!!! Voor de lunch gaan we naar een theetuin. Het is er heerlijk rustig, en we genieten ervan. Hierna op weg naar het wildpark. Hier vertelt Ranger Mandy ons alles wat we willen weten. Via een vlonder (boardwalk) boven de kooien lopen we over de leeuwen de cheeta’s en de krokodillen heen. De Bengaalse tijgers zijn helemaal prachtig om te zien. In Mosselbay vinden we een prachtig huis op het strand!!! We eten verderop, erg gezellig.

Donderdag 19 April. Na een lekker ontbijt vervolgen we onze reis richting Kaapstad. Omdat we sneller gaan dan verwacht besluiten we te bellen en te vragen of we vandaag al in het huis in Kaapstad kunnen. Dat kan!! Het staat aan het Bloubergstrand, met uitzicht op zee, om de hoek is er uitzicht op de Tafelberg, en ook zien we in de verte Robbeneiland. We worden ontvangen met wijn en een rondleiding. Het is een groot oud huis, met heel veel kamers. Het heeft sfeer, maar wel een gebruiksaanwijzing. Eerst weten we eigenlijk niet of het allemaal gaat lukken, maar we vinden toch zo onze rust. Peter kookt een heerlijk maal, en we genieten van een rustige avond.

Vrijdag 20 April. Vandaag weer blauwe lucht,we genieten van een ontbijt op het dakterras, met uitzicht op zee. Dan op weg naar Cape Point. Het is nu 30 graden, lekker. Onderweg rijden we door plaatsen als Muizenberg, Voshoek,en Simonsstad, allemaal druk en gezellig. Op Cape Point gaan we met de gondel omhoog, en dan het laatste stukje klimmen. Het uitzicht is prachtig, en hier komen de Indische en de Atlantische Oceaan bij elkaar. Er lopen wilde apen rond, soms vlak voor je, ze zijn niet om aan te halen, negeren is het beste. Op de terugweg stoppen we bij de Boulders. Dat is bekend om zijn Pinguinkolonie, je kunt er dichtbij komen. s’Avonds genieten we van de open haard.

Zaterdag 21 April. Vandaag wat bewolkt,dus gaan we naar het grote winkelcentrum van Kaapstad. Meer dan 400 winkels. We zijn in de middag weer bij ons huis. Een lekkere biefstuk op de braai, en we genieten er weer van.

Zondag 22 April. Vandaag onze rustdag. Het is prachtig weer, en we Ronddoen het rustig aan. Vanaf ons dakterras kunnen we zien wat er allemaal op het strand gebeurt. Het is druk. Veel Afrikanen brengen hun vrije dag door aan de zee. Cor en Gerda gaan aan de gang met de was, een avontuur met slangen in en uit het toilet,maar het komt allemaal goed. Peter, Henk en Gerda maken een strandwandeling. Tussen de rotsen zijn veel poelen die vol staan met zeewater. Deze zijn erg helder. Rustige middag, en we maken rond 18.00 uur aanstalten om te vertrekken voor ons dinerafspraak met David, die we nog niet gezien hebben. We rijden door een gedeelte van het centrum van Kaapstad, de berg van dichtbij maakt diepe indruk, zo kolossaal !! David wacht op ons bij het restaurant. Het ziet er gezellig uit. We kletsen wat en bestellen ons eten. Het is gezellig. Rond 22.00 uur zeggen we gedag, misschien tot volgens jaar???? Thuis nemen we nog een lekkere borrel. Morgen onze laatste week, de tijd gaat nu wel snel, dus we genieten er extra van.

Tot snel!!! Henk, Gerda, Peter en Cor.

 

6 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dinsdag 17 april17/4/2007
Maandag 16 april
Lieve allemaal

Woensdag 11 april. Blauwe lucht 32 graden.  Vandaag gaan we naar de boulevard van Durban, The Place To Be als je hier bent. Het klopt. Hartstikke mooie boulevard, veel Afrikaanse dikke dames die lui  liggen  bij hun koopwaar. We vinden wat leuke cadeautjes voor thuis. Drinken koffie doen een lunch, en voor Peter is er ook nog een stuk  nostalgie omdat hij hier vroeger veel kwam. De zee is prachtig, met grote ronde golven, toch anders dan de Noordzee,  en het water is lekker warm. Om 15.30 zijn we terug in onze villa. Peter kookt vast voor vanavond, en we zetten de braai klaar. De steak smaakt uitstekend. Net als de pasta. Dan is er natuurlijk toch ook wel weer iets om te lachen, want Lennart stelt ons voor aan een vriendin?  En vraagt ons later op de avond om massageolie!!!!! Hoe gek kun je het maken.
Donderdag 15 april. Dikke wolken vandaag, veel wind maar nog wel 22 graden. Vandaag onze markt. We vertrekken richting centrum van Durban. Het is er druk, wat niet erg is, maar wij voelen ons er niet erg prettig. Peter vertelt ons dat dit in de verste verte niet lijkt op Durban zoals hij het kende. Er is veel verandert en niet allemaal positief, jammer. We gaan snel richting boulevard, drinken daar wat en  lopen nog een ander stuk. De golven zijn hoog, en maken een oorverdovend geluid, prachtig. We dineren in een heel erg chic restaurant, en worden als vorsten bediend. Dat voelt heel erg als vakantie. Lennart heeft voor ons een toetje gemaakt, dat is al een maaltijd op zich, maar hij heeft zijn best gedaan denken we maar. Al weer een dag om.
Vrijdag 16 april. Bewolkt en  maar 18 graden. Wel een goede dag om aan onze volgende etappe te beginnen. We wensen lennart het beste en gaan op weg naar East London.  We rijden lekker door, het is niet al te druk op de weg. De Afrikanen bezorgen ons alleen af en toe wel een infarct met hun rijgedrag. Het is soms niet te geloven. Iedereen doet gewoon wat hij wil en het recht van de snelste geldt. Maar we genieten ook heel erg van het prachtige landschap, de bergen, de vergezichten. En hoe dichter we bij East london komen, hoe kleurrijker de huizen worden. Van groen tot rood, en geel en blauw. Het is tegen de bergen opgebouwd, en al die kleuren geeft een apart gezicht.  De weg loopt door een aantal flinke steden, maar de deuren gaan op slot, en we rijden snel door. De temperatuur blijft ondertussen maar zakken. Tot 8 graden!!!! In Nederland is het 20 graden, zitten wij in Afrika!!! We troosten ons met de gedachte dat we  op 2700 meter hoogte zitten, en dat het beneden een stuk warmer zal zijn. Bij Kokstad lunchen we in een leuk restaurant met open haard. Rond 18.00 uur zijn we in East london. Het is een leuke stad aan de zee. Ons B&B ziet er goed uit. We halen iets te eten, kijken nog even tv en dan onder de wol.

Zaterdag 14 april. Blauwe lucht, 28 graden lekker zeewindje. Na een heerlijk ontbijt op de veranda bij het zwembad gaan we op weg naar Gonubi, dat iets verderop aan de kust ligt. Daar is langs het strand een houten loopbrug gebouwd. We genieten van de zon en de zee. Onze volgende stop is Chintsa. Bovenop een berg staat daar een prachtig restaurant, je moet of klimmen of met de gondel omhoog. Wij nemen de laatste. Het uitzicht is prachtig, en we genieten van een lunch. Weer beneden nog een strandwandeling, en dan terug naar ons B&B. Verderop is een restaurant en we reserveren er voor vanavond. Dan nog even kijken op het strand. We relaxen op ons eigen balkon. De zonondergang is prachtig!!! Het is hier snel donker, binnen 10 minuten !  dat is wel even wennen.
Zondag 15 april. Blauwe lucht 20 graden. We zeggen Sally gedag en beginnen onze reis richting Port Elizabeth. Het is niet druk op de weg, dus we kunnen lekker doorrijden. We stoppen in Grahamstown, een plaatsje met prachtige gebouwen en kerken.         Helaas is alles er dicht op zondag  en rijden door. Port Elizabeth is een flinke stad aan de zee.     We laten de stad links liggen en onze eindbestemming voor vandaag is Jeffry’s Bay. Dit stadje is over de gehele wereld bekend om zijn hoge golven. Het is er een paradijs voor de surfers. We vinden al snel een B&B met uitkijk op het strand.  We lopen langs het strand. Heerlijk relaxen in bad, en Peter maakt ons weer iets lekkers te eten.  Dan een rustige avond.
Maandag 16 april. Blauwe lucht, lekkere zon en we ontbijten op het balkon. Dan tijd om te vertrekken, richting Knysna. Om 10 uur is het al 27 graden. We beginnen de Gardenroute met een bezoek aan het informatiecentrum. Daar krijgen we een landkaartje waarop duidelijk staat wat we kunnen zien. We beginnen met de Stormrivier bridge. Kijken in de diepte geeft een vreemd gevoel in je buik.                      De natuur is overweldigend!!!! Dan weer verder, we  komen bij de dikste boom ter wereld. Om eromheen te rijken zijn er 8 mensen nodig.   Hij staat midden in een bos met prachtige varens. Hierna gaan we het Tsitsikamma park in. Op het uiterste puntje staat een restaurant. Het uitzicht is prachtig, de golven beuken er tegen de rotsen met zo’n geweld en een oorverdovend  geluid. We worden er stil van. Dan wandelen we over een pad dat tegen de berg is aangeplakt ligt, naar de hangbrug. De wandeling is iets langer en iets vermoeiender dan we dachten, maar het is het zeker de moeite waard. Wat prachtig allemaal!!!Het kost ons bijna de gehele middag, dus gaan we in Plettenburg Bay op zoek naar een B&B. Het oudere echtpaar dat geen plaats heeft, weet nog wel een leuk appartementje voor ons. Meneer is van Nederlandse afkomst, en spreekt ook nog goed Nederlands. Hij gaat ons op zijn scooter voor, lief he!. Het ziet er inderdaad erg leuk uit, en de mensen die het verhuren zijn erg aardig.  We doen boodschappen. Als we op de parkeerplaats iemand naar een wasserij vragen, loopt er een mevrouw langs die een wasserette heeft. Ze neemt de vuile was van ons over, gooit die in haar auto,we schrijven een telefoonnummer op, en kunnen morgen de was weer ophalen!! Is dat wat !!!! Peter kookt ons een heerlijke maaltijd. Hopelijk  is het met jullie allemaal ook goed. Wij vermaken ons hier nog wel even hoor. Jullie horen wel weer van ons. Liefs  Cor, Peter, Henk en Gerda (the daily writer).
5 Comments | Post Comment | Permanent Link

Woendag 11 april11/4/2007
 

Vrijdag 6 april

Lieve allemaal

Hier weer een bericht van ons. Het laatste verslag eindigt op woensdagmorgen. We hebben het die dag lekker rustig aan gedaan. Beetje shoppen, rondlopen,en lekker eten Peter heeft een heerlijke aardappelsalade gemaakt. In de verte rommelt en weerlicht het flink. Er komt echter geen regen, dus lekker gezwommen in de avond.

 

Donderdag 5 april. Vandaag gaan we op weg naar Hazyview. Het is wat bewolkt en  rond de 20 graden, af en toe spettert het een beetje. Onderweg is het erg druk vanwege de Pasen. Volgepakte auto,s die op hun laatste tandwielen de bergen op kruipen. Levensgevaarlijk, maar hier heel gewoon. In Hazyview volgen we de aanwijzingen en rijden een zandpad op, het brengt ons dwars door het woud heen en over de rivier naar Jackalberry farm waar we de komende dagen zullen logeren. Onze monden vallen open, ondanks dat het donker is zien we adembenemende mooie dingen. Ons bed staat in een Afrikaanse Rondavel. aan de rivier, geweldig hoor. We dineren op de veranda en genieten volop. Nog even een glaasje,en dan rust.

 

Vrijdag 6 april. Blauwe lucht en 24 graden. Lekker op tijd ontbijten. We ontmoeten een echtpaar uit Durban. Hij geeft ons wat tips om wat te doen. We gaan op weg naar God’s Window. Zo adembenemend als het is beschreven, zo is het ook. Na een lange klim dwars door het oerwoud komen we aan bovenop de berg. Dat uitzicht maakt je stil en we genieten ervan. Daarna op weg naar de potholes. Ook iets wat in alle boekjes als een must staat, en ook dat is zeker de moeite waard. De rivier heeft daar in miljoenen jaren zoiets moois gemaakt, ook daar kun je alleen maar van genieten. Terug in het dorp Graskop, lunchen we bij Harry’s Pannekoekenhuis op aanraden van het ontbijt echtpaar. Het smaakt heerlijk. Daarna lopen we rond, en kopen wat voor thuisfront.  Om 16.00 uur zijn we terug bij  onze B&B, even  tijd om te relaxen. Henk en Cor doen even een middagdutje, en Peter en Gerda zitten lekker bij het zwembad met een puzzelboekje. We genieten van de zonsondergang. We dineren bij de Hippo lodge. Onze tafel staat op de veranda aan het water. Het eten is heerlijk en het  is  er gezellig druk. Rond 20.00 uur begint het te rommelen en het weerlicht. Binnen een half uurtje barst er een echt Afrikaanse onweersbui los. Dat is wel even iets anders dan dat wij gewend zijn hoor. We genieten ervan. De stroom gaat aan en uit en uiteindelijk op noodverlichting. Maar na een donderslag valt ook dat weg. We zitten dus gezellig bij kaarslicht nu. Ook het restaurant zit dus zonder stroom. We gaan op weg naar onze Rondavel, ook daar zitten we in het donker. Dus met lantaarnlicht nog even zitten en dan maar naar bed.   

 

Zaterdag 7 april. Flink bewolkt 25 graden. We rijden richting Krugerpark. Het is erg druk, en we staan in een lange lange rij waarbij er slechts een auto in mag als er een uit rijdt. We keren om en gaan richting Pelgrims Rest. Dit mijnwerkersdorp hoort bij de geschiedenis van Afrika. Er  werd goud gedolven. We verkennen het dorp lopend en het is interessant om alles te zien. We eten van een enorm buffet in het hotel, voor 5 euro pp. Niet te geloven! In Sabie bekijken we een waterval en dan rijden we terug. We eten een broodje en genieten daarvan.

 

Zondag 8 april. Bewolkt 20 graden. 1e paasdag. We gaan vroeg op weg naar het Krugerpark. Dit keer geen lange rij, dus we zijn zo binnen. We rijden rustig en nemen een onverharde weg. Al snel zien we de eerste springbokken. We zien zebra’s, giraffen, aapjes,  zwijnen en ook een neushoorn. We houden even rust, eten en drinken wat en dan weer op weg. Rond 17.00  rijden we  richting hek en vlak daarvoor zien we nog een olifant en een hippo.  Al met al een enerverende dag. s’Avonds eten we een heerlijke pizza en genieten we van een glaasje wijn.

 

Maandag 9 april. Half bewolkt 20 graden. 2ePaasdag. Vandaag verlaten we Hazyview en rijden richting Durban. We zien prachtige landschappen, bergen,  dalen en bossen. Maar ook een hoop armoe en veel mensen langs de weg die proberen een centje te verdienen. Auto’s wassen, fruit verkopen en bedelen.  Het is hier allemaal heel normaal. Er rijden auto’s de berg op die bijna uit elkaar vallen. En waar soms mensen uit de ramen hangen omdat er binnenin geen  plaats meer is! Het is erg druk op de weg vanwege de Paasdagen. We zoeken een B&B in Pongola. Het heet de Dive Inn. Voor een nacht lukt het allemaal net hoor. Op aanraden van een dame eten we in een pub en grill. Nog nooit zo’n vieze warme witte wijn gedronken!!!! Het eten ging, maar gezellig was het er niet. Dus dan maar aan de Yahtzee.

Dinsdag 10 april. Blauwe lucht 21 graden. Al heel vroeg zitten we in de auto, verder op weg naar Durban. We ontbijten in een supermarkt, krijgen er thee, scones, jam en boter. En voor een totaal van 3 euro eten we met zijn vieren er heerlijk van!!!! Dan weer op weg en genieten van alles wat we zien. Op zoek naar een rustplaats verlaten we de snelweg, maar de plaatsen vallen erg tegen. Het is er erg vies en mensen sloffen ons voorbij. Ze zien er moe en treurig uit. In Durban arriveren we bij een prachtig huis aan de zee. Jammer genoeg verloopt de kamerverdeling niet geheel volgens plan. We hebben een prachtige suite, maar moeten weer verhuizen, omdat de planning niet geheel goed is gegaan. Uiteindelijk belanden we in de familiesuite, met uitzicht op de oceaan. We genieten ervan. Eten vlees en salade en dan is het tijd voor relaxen. Er is wijn, koffie, koek en toast. We zijn hier tot vrijdag. Dat zal wel lukken!!!  Liefs van ons allemaal, en leuk dat er van jullie kant leuke berichtjes  waren. Tot gauw!!

 

 

 

5 Comments | Post Comment | Permanent Link

4 April 20074/4/2007
 

Woensdag 4 april

Lieve allemaal

Hier dan een bericht van ons vanuit een warm Zuid Afrika. Op 30 maart zijn we om 10.15 uur vertrokken vanaf Schiphol naar Nairobi. Tijdens de vlucht gegeten en gedronken. Een filmpje gekeken en wat rond gelopen. Landing in Nairobi om 19.30 uur. Meteen doorgelopen om in te checken voor de vlucht naar Johannesburg. Aankomst daar om 23.30 een auto opgehaald. Helaas, onze reservering is zoek. Uiteindelijk dan toch een auto en op weg naar onze B &B. We worden vriendelijk ontvangen, drinken nog een wijntje en dan naar bed.

Zaterdag 31 maart. 25 graden. Na ons ontbijt in de auto. Voordat we het terrein af zijn moeten er eerst een aantal hekken geopend worden. Zelfs aan beide kanten van de weg staan grote hekken en voorzien van veel prikkeldraad. Wij kijken onze ogen uit, de mensen die hier leven zijn niet anders gewend. We halen Alice op, nicht van Peter en doen een rondje winkelcentrum. Langs alle wegen, op elke hoek eigenlijk overal vind je mensen die iets verkopen,  rondhangen of bedelen. Van 17.00 uur to 18.00 uur houden we rust. Dan gaan we naar het Monte Casino. In een immens grote hal is een Italiaans stadje nagebouwd met een casino en heel  veel  winkels en restaurants. Het plafond is geschilderd in dag, avond en nacht. Heel indrukwekkend allemaal. We eten er heerlijk met dans, zang en show. Daarna drinken we een Don Pedro en eten we taart zo groot als voor een maaltijd.

Zondag 1 april. 26 graden.  Op weg naar het Lionpark. We mogen in de welpenkooi om ze te aaien. Dan met de auto door het park. De leeuwen lopen vlak langs onze auto. Wat een prachtige dieren. Daarna naar Margaret, een nicht van Peter. Die woont op het platteland in een prachtig huis. Na een gezellige middag terug naar de B&B. Verder een avond op het vliegveld om de juiste auto te regelen.

Maandag 2 april. 26 graden. We gaan op pad richting Sun City. Onderweg zien we een klein stukje van het echte Zuid Afrika. Hutjes langs de kant van de weg. Mensen wonen daar zonder water en elektra, bedelen of verkopen spullen. Ramen en deuren van de auto dichthouden. Henk filmt door het glas heen. Sun City is niet te druk. We lopen rond, het ziet er prachtig uit. Vooral de brug met de olifanten die je altijd ziet in de reisgidsen. Terug in ons B&B ontsteken we een vuur onder de braai. Lekkere steaks en worst. In de loop van de avond krijgen we gezelschap van een Frans echtpaar. Het is erg gezellig.

Dinsdag 3 april. 30 graden. We pakken onze koffers en vertrekken richting Warmbad. Onderweg stoppen we bij het Voortrekker monument. Met behulp van een boek lopen we langs de wandtaferelen die de geschiedenis van de grote trek van Zuid Afrika vertellen. Indrukwekkend om te zien. Met de lift naar boven voor een prachtig uitzicht. We lopen de 150 treden naar beneden. We drinken thee met melktaart, echt Zuid Afrikaans. Via een onverharde weg komen we in de loop van de middag aan in Warmbad. Een mooi park, leuk huis met airco. Het is inmiddels 30 graden. We ontsteken de braai en genieten op ons terras en van het eten en de natuur. Om 20.00 uur gaan we zwemmen. Het water is zeker 30 graden, heet dus, maar wel lekker. Het wordt rond 18.30 al donker dus dat zwemt heel speciaal. In ons huisje nog een heerlijk glaasje wijn,en dan slapen.

Tot zover ons verslag. We genieten enorm. Tot  over een paar dagen. Groetjes en liefs!

12 Comments | Post Comment | Permanent Link

De reis gaat door!28/3/2007

Beste vrienden,

Na maanden van revalidatie en een flinke dosis doorzettingsvermogen is Peter er weer volledig bovenop en gezond verklaard. Hij moet zich natuurlijk wel in acht nemen maar dat gaat zeker lukken. Afgelopen weken hebben we een nieuwe vlucht geboekt. Het reisschema is nagenoeg hetzelfde gebleven met hier en daar een kleine aanpassing. We zullen jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden van onze belevenissen.

Cor en Peter, Henk en Gerda

Reisplan:

20 maart:                 Aankomst Johanneburg

31 mrt. t/m 2 april:   Edenvale

3 t/m 4 april:           Warmbath/Pretoria

5 t/m 9 april:           Graskop - Kruger Park

10 t/m 13 april:       Durban

14 t/m 15 april:       East London

16 t/m 20 april:       Garden Route

21 t/m 27 april:      Kaapstad

28 april:                 Terugreis Kaapstad - Amsterdam

7 Comments | Post Comment | Permanent Link

Niet naar Zuid Afrika!13/1/2007

Lieve mensen,

 

Helaas zijn wij niet vertrokken naar Zuid Afrika. Donderdag, de dag voor ons vertrek heeft Peter s'middags een hartinfarct gehad. Hij is diezelfde middag in het AMC te Amsterdam gedottert en maakt het nu naar omstandigheden goed. Het is ook gebleken dat hij woensdag en donderdagochtend ook al een hartinfarct heeft gehad. Wij zijn natuurlijk ontzettend geschrokken door dit gebeuren en teleurgesteld dat de reis niet door kon gaan. Met name Peter voelt zicht erg schuldig maar wij vinden het allerbelangrijkste dat hij er weer bovenop komt. Aangezien Peter het eerst half jaar sowieso niet mag vliegen schuiven wij de reis naar Zuid Afrika even op de lange baan. Waarschijnlijk zullen we, zo gauw Peter weer helemaal top is iets anders gaan boeken om toch samen er even uit te zijn. Hoe dan ook, bedankt alvast voor jullie leuke berichten en tot gauw!

 

Cor en Peter

Henk en Gerda

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Even voorstellen7/1/2007

Cor, Peter, Henk en Gerda zijn vrienden/buren sinds 1998 en wonen in Almere-Buiten. Cor  is werkzaam in het Prins Hendrik Hotel te Amsterdam. Peter werkt bij Le Baron in Almere. Gerda en Henk zijn samen eigenaar van de Bruna in Bussum. We houden alle vier erg van gezelligheid, eten en dergelijke. We wonen in een leuke buurt waar we de nodige tuinfeestjes organiseren. Twee jaar geleden hebben we besloten om samen vier weken op vakantie te gaan naar Zuid Afrika. Peter is geboren en getogen in Zuid Afrika en woont sinds negentien jaar in Nederland bij zijn Cor. Door zijn geweldige verhalen over Zuid Afrika zijn Henk en Gerda graag op de uitnodiging ingegaan om dit land te gaan verkennen. Peter heeft een compleet reisplan gemaakt met een reisafstand van ongeveer 5000 kilometer. Wij vertrekken op 12 januari en komen 10 februari weer terug in Nederland.

 

Reisplan:

12 januari:       Aankomst Johannesburg

13 t/m 15 jan:  Edenvale

16 t/m 17 jan:  Pretoria / Warmbaths

18 t/m 19 jan:  Graskop

20 t/m 22 jan:  Kruger Park

23 t/m 25 jan:  Durban

26 t/m 27 jan:  East London

28 t/m   2 feb: Garden Route met diverse overnachtingen

 3 t/m    9 feb: Kaapstad

10 februari       Terugreis Amsterdam

 

Via deze weblog zullen wij jullie regelmatig op de hoogte houden van ons rondreis!

14 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer