Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Zwanger worden

About Me

Via deze weblog wil ik bijhouden hoe onze weg naar zwangerschap er uit ziet.
Home | Profile | Archives | Friends

Hoe het begon en 1e bezoek fertiliteitspoli - 09:58, 30/3/2011

In mei 2010 ben ik tijdens onze huwelijksreis gestopt met de pil. De kinderwens was er al langer bij mij, mijn man had dit nog iets minder. Het leek toen een goed moment: ik was 26, hij 29, getrouwd, een huis, een baan en het belangrijkste: we waren er allebei helemaal klaar voor!
Ik werd direct wel regelmatig ongesteld, echter niet zwanger maand na maand. Doordat mijn zus ook niet zwanger kan worden en ik mijn cyclus niet helemaal volgens het boekje vond, ben ik na 9 maanden naar de huisarts gegaan. Tot mijn verbazing mochten we direct door naar de fertiliteitspoli. Vandaag, 30 maart 2011, zijn we daar samen voor het eerst geweest.

Hier het verslagje van de eerste afspraak:
We waren er al heel vroeg, nog even nieuwe ponskaartjes maken en de poli zoeken. Zaten verder alleen wat vrouwen, je voelt je dan wel een beetje bekeken; zo van 'die zitten er samen, die kunnen vast geen kinderen krijgen' En van degenen die bij de fertiliteitsarts naar binnen gaan weet je direct hoe het er bij hun voorstaat.
We waren pas om 9:15 aan de beurt, inmiddels was ik al 2 keer naar de wc geweest, hoezo toch een beetje zenuwen... ook mijn man keek er niet echt naar uit.
De fertiliteitsarts was een vrouw en er was nog een co-assistent bij, maar die zei verder niets. Ze begon gelijk snel met wat vragen.
Wanneer ik gestopt was met de pil, operaties of aangeboren afwijkingen, hoe mijn cyclus was; ze vond idd ook dat de luteale fase te kort was, of je een duidelijke temp stijging zag (vroeg niet eens naar mijn lijstjes) en wat uitgebreider over het probleem bij mijn zus en wanneer mijn moeder in de overgang kwam. Daarna vroeg ze mijn man over de indaling van zijn ballen haha en operaties, problemen met vruchtbaarheid in de familie en erfelijke aandoeningen. Of hij koorts had gehad de afgelopen 6 maanden. Als laatste vroeg ze naar ons beroep.
Nou, ze wil dus direct starten met het orienterend fertiliteitsonderzoek. Als ik volgende week ongesteld word moet ik bellen. Op de 2e, 3e of 4e dag maakt ze een echo en moet ik bloedprikken, er wordt dan gekeken naar de hormoonwaarden, chlamydia en of ik een antistof aanmaak. Dan op de 10e of 11e dag terug voor een echo en dan net zo lang tot ik een eisprong heb. Vervolgens na 7 dagen weer bloedprikken. Mijn man moet ook ergens in die maand zaad inleveren, dat kan alleen op dinsdag en donderdag tussen 8 en half 9. De echo's zijn wel vanaf 8 uur heb ik begrepen, behalve op maandag dan vanaf half 10... Ze lachte een beetje toen ik daar over begon, maarja ik zit er wel mee. Dus ik moet maar gewoon wat gunstig ongesteld worden ;) . Maar het liefst helemaal niet!!!
Na de afspraak van krap 15 min stonden we weer buiten, moesten weer wachten en toen riep de assistente ons een beetje om de hoek bij de balie. Kregen folders en formulieren voor zaad- en bloedonderzoek mee + het mooie potje voor mijn man. Dat heb ik allemaal maar snel in mijn tas gegooid. Mijn man heeft echt het idee dat 'die vrouwen' het allemaal vast erg grappig vinden dat hij zijn zaad in moet leveren en dat ze het gedetailleerd uitlegde over onthouding e.d. Haha ik zei dat het voor hun echt gewoon dagelijks werk is en de normaalste zaak van de wereld, maar voor hem is het helemaal wennen hoe dit gaat.
Achteraf had ik het idee dat ik er best alleen naar toe had kunnen gaan, maarja hij zal toch een keer mee moeten, het is natuurlijk niet alleen mijn ding. Inmiddels is hij weer naar zijn werk en ik heb vrij, al had ik liever gewoon naar mijn werk gegaan want een vrije dag kwam met niet zo goed uit qua planning maarja.

Nu is het dus wachten tot volgende week maandag, ik verwacht dan ongesteld te worden namelijk. Normaal gesproken zou het aanstaande zondagavond ietsje beginnen en de dag erna wordt ik dan echt ongesteld....
Hopelijk is het toch nog raak en hoeven we de medische molen niet in...


0 Comments | Post Comment
Hosting door HQ ICT Systeembeheer